Incident grav la o școală din România. O profesoară, rănită grav de tencuiala care s-a prăbușit peste ea

4 octombrie 2024 10:56   Național

Incident grav la o școală din Arad. O profesoară a fost rănită grav în incinta școlii și preluată de o ambulanță. Femeia se afla pe culoarul școlii în momentul în care o bucată de tencuială a căzut peste ea. A fost nevoie inclusiv de intervenția pompierilor care au sosit la locul accidentului cu o autospecială dotată pentru descarcerare. Școala a fost recent renovată și  modernizată. 

Profesoară rănită grav la școală

Incidentul a avut loc vineri, în jurul prânzului, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Arad, situată pe Bulevardul General Dragalina, transmite presa locală.

Profesoară a suferit răni serioase în timp ce se afla în școală, se pare pe coridor, în momentul în care o bucată de tencuială s-a desprins din tavan și a căzut peste ea. Sub puterea impactului, femeia ar fi căzut pe scări.

Echipele de intervenție au fost alertate imediat, pompierii militari din Detașamentul Arad intervenind cu o autospecială dotată pentru descarcerare, în timp ce o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad a fost alocată pentru a-i acorda îngrijiri medicale victimei.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 51 de ani, stabilă, conștientă și cooperantă. Victima a fost preluată de către echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Arad care i-a acordat îngrijiri medicale.

Victima a fost transportată la spital. Pompierii militari arădeni au acționat pentru asigurarea zonei și măsurilor specifice.”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Școala este abia renovată

Profesoara, în vârstă de 51 de ani, a ajuns la spital, conștientă, în stare stabilă și cooperantă, au transmis medicii arădeni, scrie presa locală.

Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au fost, de asemenea, anunțați pentru a investiga circumstanțele incidentului, având în vedere că unitatea de învățământ a fost recent renovată. Pompierii continuă să asigure zona și să ia măsuri specifice de securitate.

Clădirea este proaspăt modernizată.

  „Regretăm incidentul petrecut în urmă cu puțin timp la Colegiul Național Elena Ghiba Birta din municipiu, unde în urma desprinderii unei bucăți de circa 80 cm2 de tencuială de pe intradosul rampei de coborâre de la etajul II al clădirii la etajul I, un cadru didactic a avut de suferit. Precizăm că specialiștii care au expertizat starea clădirii, înainte de începerea lucrărilor, nu au prevăzut niciun fel de intervenții în zona respectivă, astfel ea nefăcând parte din proiectul de reabilitare”, a transmis și primăria Arad, potrivit pressalert.ro.

Mai multe