Incident șocant în județul Mehedinți! Motivul pentru care un elev de numai 14 ani a incendiat școala unde studia

28 iulie 2024 10:10   Național

Un incident de-a dreptul șocant a avut loc în țara noastră, în județul Mehendinți. Aici, un elev în vârstă de numai 14 ani a dat foc școlii unde învăța, în urma unei neînșelegeri cu părinții săi. Acum, tânărul se află internat la un centru unde urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

Autoritățile din țara noastră au rămas fără cuvinte după ce un adolescent în vârstă de numai 14 ani a incendiat școala unde era elev, într-o localitate din județul Mehedinți. Polițiștii au început imediat o anchetă, reușind să ajungă la concluzia că focul ar fi fost pus intenționat de către minor, care era din aceeași localitate.

Mai mult decât atât, tânărul în vârstă de numaoi 14 ani ar fi fost găsit la fața locului de către anchetatori, având asupra sa o brichetă, cât și materiale inflamabile. El a fost luat imediat la întrebări de către autorități, moment în care ar fi spus că a făcut acest gest extrem din cauza unor neînțelegeri pe care le avea cu părinții săi.

Se pare că părinții minorului erau plecați în Franța, iar tânărul se simțea neglijat. Din acest motiv, pentru a atrage atenția părinților săi, el ar fi decis să incendieze școala unde studia.

Incident șocant în județul Mehedinți

Acum, adolescentul a fost internat într-un centru a DGASPC, unde urmează să îi fie efectuată o expertiză psihiatrică. Aceasta va determina dacă minorul a avut, sau nu, discernământ în momentul în care a efectuat acest gest extrem.

Dacă se vodedește că tânărul în vârstă de 14 ani a avut discernământ, el va răspunde penal pentru gestul său. În acest caz, el riscă să petreacă următorii 7 ani în spatele gratiilor.

Odată ce incendiul a fost raportat autorităților, mai multe mașini de pompieri au ajuns imediat la fața locului, pentru a stinge focul. Din fericire, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, se pare că nimeni nu a fost rănit. Doar toaleta și o anexă din apropiere ar fi fost afectate de flăcările puse de adolescent.

Mai multe