Incident șocant în Prahova. Doi adolescenți au bătut și torturat cu o cruzime de neimaginat un copil. Unul dintre agresori era cunoscut de polițiști

4 octombrie 2024 17:00   Național

Un incident șocant a avut loc într-un parc din județul Prahova, unde un adolescent de 14 ani a fost legat, bătut, torturat și umilit de alți doi tineri de aceeași vârstă.

Această agresiune brutală a fost atât de gravă încât polițiștii care au preluat cazul au fost profund impresionați de violența extremă a presupuselor fapte, mai ales că unul dintre agresori avea un trecut infracțional începând de la vârsta de 8 ani.

Jurnaliștii Antena 3 CNN au obținut detalii exclusive despre comportamentul acestor minori.

În urma acestei atrocități, o sursă din cadrul Judecătoriei Câmpina a fost întrebată ce aspecte au fost cele mai îngrijorătoare în legătură cu acest caz. Aceasta a răspuns că „în primul rând, vârsta persoanelor implicate, gravitatea acțiunilor lor, premeditarea acestor fapte și întreaga succesiune a evenimentelor sunt extrem de îngrijorătoare”.

Victima are doar 14 ani 

Pe 16 aprilie a acestui an, o mamă a apelat disperată la numărul de urgență 112, anunțând că fiul ei de 14 ani a fost supus unor acte de violență de către doi adolescenți de aceeași vârstă. Evenimentul a avut loc într-un parc din Prahova. La audierile ulterioare, tânărul a relatat detalii greu de imaginat despre agresiunea suferită.

Judecătoria Câmpina a comunicat că „cei doi agresori au folosit bandă adezivă pentru a lega victima la mâini și la picioare, precum și un tricou, iar între orele 18:00 și 18:50 i-au restricționat complet libertatea de mișcare.

În această perioadă, ei au continuat să o agresați fizic, repetat, umilindu-l, și chiar tăindu-i părul din zona scalpului și a sprâncenelor cu un aparat de tuns, împotriva voinței sale”.

Laura Bulei, șefa Secției de Poliție Rurală Florești, a declarat că au stat de vorbă cu victima și că aceasta a primit sprijin total din partea instituției, fiind redirecționată către organele competente pentru a beneficia de consiliere specializată. Bulei a subliniat că instituția va rămâne la dispoziția copilului pentru orice necesitate.

Victima a suferit răni grave; era bătută, tăiată și în stare de șoc. Judecătoria Câmpina a detaliat că „agresorii au lovit victima repetat cu pumnii și picioarele, în zona feței și a corpului.
 De asemenea, ei au înțepat-o în membrele inferioare cu un obiect tăietor, un briceag cu lamă metalică, și au ars-o cu țigara, provocându-i leziuni traumatice care necesitau între 5 și 6 zile de îngrijiri medicale”.

Copilul a reușit să le povestească polițiștilor coșmarul prin care a trecut

După incident, copilul a reușit să ofere polițiștilor informații despre identitatea agresorilor, iar unul dintre ei era deja cunoscut de autorități.

Acesta avea 8 ani, iar până la vârsta de 14 ani nu a putut fi tras la răspundere penală conform prevederilor articolului 113 alineatul 1 din Codul Penal, referitor la neimputabilitatea faptelor.

De asemenea, s-a aflat că unul dintre agresori avea un istoric infracțional. La doar 8 ani, acesta tăiase cauciucurile unei mașini, iar ulterior au existat și alte reclamații, acumulând în total șapte dosare clasate înainte de a împlini 14 ani. La începutul lunii septembrie, adolescentul a fost condamnat pentru lipsire de libertate, loviri și tâlhărie, fiind acuzat că i-ar fi furat și telefonul victimei în parc.

Magistrații de la Judecătoria Câmpina au decis că agresorul să fie supus unei măsuri educative privative de libertate, fiind internat într-un centru educativ pentru o perioadă de doi ani. În contrast, complicele său a primit o pedeapsă mai ușoară: măsura educativă neprivativă de libertate, constând în asistare zilnică pe o durată de șase luni.

Mai multe