Interceptări DNA în dosarul lui Nelu Tătaru. „Încă de dimineața, numără sumele de bani aflate în dulap”

14 octombrie 2024 17:05   Național

Deputatul PNL Nelu Tătaru, acuzat că a acceptat mită de la peste 45 de persoane, este la un pas de a-și pierde imunitatea parlamentară. Procurorii au mai multe înregistrări video care îl arată pe fostul ministru al Sănătății, medic la Huși, acceptând bani de la pacienți.

Nelu Tătaru a fost acuzat săptămâna trecută de procurorii DNA că, în calitate de medic, a acceptat mită de 100-500 de lei, găini, ouă și băuturi alcoolice, de la pacienți.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni (14 octombrie 2024) cererea DNA de emitere a unui mandat de percheziție informatică și domiciliară în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită, urmând ca o decizie să fie luată în plen.

Dosarul a fost deschis de către procurorii DNA Iași în ianuarie 2023, fiind vorba de o sesizare din oficiu.

Procurorii anticorupție au cerut aprobarea perchezițiilor informatice și domicilare având în vedere printre altele faptul că „existau date că medicul Tătaru Nelu ar fi deținut propria cameră de supraveghere în biroul acestuia, acest aspect a îngreunat considerabil activitatea organelor de urmărire penală privind obținerea probatoriului și a limitat posibilitatea concretă a acestora de a surprinde în mod nemijlocit în totalitate activitatea infracțională a suspectului. Din acest motiv, se impune efectuarea perchezițiilor domiciliare la biroul acestuia din cadrul Spitalului Dimitrie Castroian din municipiul Huși și informatice, pentru identificarea de registre, agende, înscrisuri și evidențe personale ale acestuia privind pacienți care se impun a fi identificați ca urmare a remiterii sumelor de bani cu titlu de mită către acesta”.

Potrivit anchetatorilor, printre zecile de acte de luare de mită, inculpatul Nelu Tătaru ar fi acceptat o sticlă de vodcă și o sticlă de șampanie de la un pacient pentru un consult postoperator în vara acestui an. În primăvara acestui an, fostul ministru al Sănătății ar fi primit un „ou și o pasăre” de la o rudă a unui pacient care fusese operat.

În plus, doi investigatori sub acoperire au fost folosiți în anchetele din martie-aprilie și, respectiv, iunie-iulie 2024, pentru a se preface că sunt pacienți și a-i da diverse sume de bani lui Nelu Tătaru.

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Mai multe