Fostul ministru Nelu Tătaru, ridicat de DNA. Ce acuzații grave i se aduc

Ultima actualizare:

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, se află în mijlocul unui scandal de corupție după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au formulat acuzații grave împotriva sa. Potrivit informațiilor Click.ro, Tătaru este suspectat de luare de mită, fiind acuzat că a primit sume de bani de la zeci de pacienți în timpul mandatului său.

Nelu Tătaru. Foto: arhiva.
Nelu Tătaru. Foto: arhiva.

Ce acuzații îi aduc cei de la DNA

Procurorii DNA susțin că Nelu Tătaru ar fi implicat în aproximativ 100 de fapte de corupție, majoritatea constând în primirea unor sume mici de bani de la pacienți pentru diverse servicii medicale. Ancheta este în desfășurare, iar fostul ministru urmează să fie audiat la sediul DNA din Iași. În prezent, Tătaru deține funcția de parlamentar, ceea ce îi conferă imunitate. Din acest motiv, nu pot fi efectuate percheziții în locuința sa, iar reținerea sa este momentan imposibilă fără ridicarea imunității parlamentare.

Cine este Nelu Tătaru?

Nelu Tătaru a fost numit ministru al Sănătății pe 26 martie 2020, într-o perioadă critică pentru România, când pandemia de COVID-19 făcea ravagii în țară și în întreaga lume. Tătaru a fost unul dintre oficialii cheie în gestionarea crizei sanitare, implementând măsuri pentru a încetini răspândirea virusului și pentru a consolida sistemul medical în fața valului de infectări. A ocupat această funcție până la 23 decembrie 2020.

După încheierea mandatului său de ministru, Nelu Tătaru a revenit în politică, fiind în prezent parlamentar și președinte al filialei PNL Vaslui. El se află pe primul loc pe lista candidaților PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie, ceea ce îi conferă un statut politic important.

Cazul lui Nelu Tătaru atrage atenția publicului asupra problemelor de corupție din sistemul medical. Deși acuzațiile aduse sunt grave, ancheta este în desfășurare, iar Tătaru urmează să fie audiat și să-și prezinte apărarea.

Faptul că Nelu Tătaru deține imunitate parlamentară complică desfășurarea anchetei, fiind necesară o eventuală ridicare a acesteia pentru a putea fi luate măsuri suplimentare împotriva sa, cum ar fi perchezițiile sau reținerea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
angajari la stat jpeg
uber obiecte pierdute jpeg
scena din filmul network jpg
carte pixabay jpg
predeal jpg
Vizita regelui Charles al III-lea la Viscri. FOTO Inquam Photos / Alex Nicodim
front bloc jpg
simona halep jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net