Fostul ministru Nelu Tătaru, ridicat de DNA. Ce acuzații grave i se aduc
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, se află în mijlocul unui scandal de corupție după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au formulat acuzații grave împotriva sa. Potrivit informațiilor Click.ro, Tătaru este suspectat de luare de mită, fiind acuzat că a primit sume de bani de la zeci de pacienți în timpul mandatului său.
Ce acuzații îi aduc cei de la DNA
Procurorii DNA susțin că Nelu Tătaru ar fi implicat în aproximativ 100 de fapte de corupție, majoritatea constând în primirea unor sume mici de bani de la pacienți pentru diverse servicii medicale. Ancheta este în desfășurare, iar fostul ministru urmează să fie audiat la sediul DNA din Iași. În prezent, Tătaru deține funcția de parlamentar, ceea ce îi conferă imunitate. Din acest motiv, nu pot fi efectuate percheziții în locuința sa, iar reținerea sa este momentan imposibilă fără ridicarea imunității parlamentare.
Cine este Nelu Tătaru?
Nelu Tătaru a fost numit ministru al Sănătății pe 26 martie 2020, într-o perioadă critică pentru România, când pandemia de COVID-19 făcea ravagii în țară și în întreaga lume. Tătaru a fost unul dintre oficialii cheie în gestionarea crizei sanitare, implementând măsuri pentru a încetini răspândirea virusului și pentru a consolida sistemul medical în fața valului de infectări. A ocupat această funcție până la 23 decembrie 2020.
După încheierea mandatului său de ministru, Nelu Tătaru a revenit în politică, fiind în prezent parlamentar și președinte al filialei PNL Vaslui. El se află pe primul loc pe lista candidaților PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie, ceea ce îi conferă un statut politic important.
Cazul lui Nelu Tătaru atrage atenția publicului asupra problemelor de corupție din sistemul medical. Deși acuzațiile aduse sunt grave, ancheta este în desfășurare, iar Tătaru urmează să fie audiat și să-și prezinte apărarea.
Faptul că Nelu Tătaru deține imunitate parlamentară complică desfășurarea anchetei, fiind necesară o eventuală ridicare a acesteia pentru a putea fi luate măsuri suplimentare împotriva sa, cum ar fi perchezițiile sau reținerea.