Jurnalistul care a avut parte de o moarte fulgerătoare. Ionuț Ivana a pierit ucis pe șosea de un șofer de tir turc, la 3 ani după ce redactorul șef avea aceeași soartă

29 mai 2024 12:20   Național

Ionuț Ivana, fost jurnalist și cameraman al site-ului Pe Motoare și bassistul formației de rock alternativ SeMnE, a murit ucis de un șofer de tir turc, în timp ce se afla în vacanță, în Bulgaria, la doar 45 de ani. 

Tragedia s-a produs la a aproape trei ani de la moartea redactorului șef al aceeași Pe Motoare, Cristian Predoi, care a avut o soartă similară la doar 31 de ani.

Ionuț Ivana lucra cu jurnalistul și vloggerul Răzvan Exarhu

Anunțul dispariției lui Ionuț Ivana a fost anunțat de mai multe cluburi moto din România, dar și de jurnalistul Răzvan Exarhu. Cei doi aveau o colaborare în prezent.

„Trebuia să filmăm un episod nou din #acdesiguranta , dar s-a scuzat că merge într-o vacanță cu prietenii bikeri, de la Freeriders. Ionut Ivana a murit în Bulgaria, practic ucis de un șofer de tir turc care conducea iresponsabil. Nu a fost accident de motor, se întâmpla același lucru și dacă ar fi condus o mașină. Ionuț a rămas fără tată la zece ani. Copilul lui are 6 ani. Restul se numește absurd.

A fost un om cu mult umor și o energie inepuizabilă. Va fi înmormântat azi la ora 13, la Cimitirul Sfânta Vineri. Camarazii lui motocicliști l-au vegheat două nopți la rând și au glumit, ca să nu se vadă că au ochii foarte roșii de la plâns: "Așa reușea el mereu să facă ceva, să ne strice concediul." O să ne fie dor de tine, Ramon! Dumnezeu să te odihnească. Să fiți ocrotiți!”, scria Exarhu, în urmă cu doar câteva ore.

Jurnalistul Cristi Predoiu a murit, tot într-un accident, în timp ce se afla pe motocicletă

Cristian Predoi, un cunoscut jurnalist moto și creatorul comunității Pe Motoare, a murit într-un tragic accident de motocicletă pe un drum județean din Suceava. 

Ionuț Ivana și Cristian Predoi lucrau împreună și au făcut mai multe drive-testuri împreună.  După moartea acestuia din urmă, pe site-ul pe motoare nu a mai apărut nicio informație nouă. 

Predoi, în vârstă de 31 de ani și originar din Otopeni, era într-o călătorie prin țară când s-a produs accidentul fatal.

Incidentul a avut loc vineri, 16 iulie, pe un drum județean din zona Șaru Dornei, Suceava. În după-amiaza acelei zile, pe un carosabil umed, Cristian Predoi a pierdut controlul motocicletei sale BMW într-o curbă. Motocicleta a părăsit carosabilul și s-a izbit de o mașină, după care Predoi a fost proiectat într-un gard.

Deși a supraviețuit impactului inițial, Predoi a început să acuze stări de rău în drum spre spital și a murit ulterior din cauza leziunilor interne suferite.

În dimineața aceleiași zile, Cristian Predoi se afla la Toplița, de unde a postat ultima fotografie pe Facebook. În postare, el a scris în engleză „Nu întreba... filmul vine în curând” și a apărut amuzat alături de câțiva localnici. Într-un comentariu, el a adăugat: „Super băieți. Ne-au ajutat cu scule să ne reparăm motorul”.

Moartea lui Cristian Predoi este o pierdere tragică pentru comunitatea moto și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. 

Mai multe