#Coronavirus

Lucian Bode: «Valul 5 vine în trei săptămâni»

23 decembrie 2021 11:04   Național

Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit cu prefecții într-o videoconferinţă, joi (23 decembrie), și le-a solicitat să se asigure că românii vor respecta în această perioadă regulile impuse de pandemie. De asemenea, ministrul a vorbit și despre valul 5 al pandemiei de Covid-19.

La videoconferință a participat și premierul României, Nicolae Ciucă, dar şi alţi reprezentanţi ai MAI şi ai Direcţiilor de Sănătate Publică, Poliţiei şi Jandarmeriei.  Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut tuturor structurilor subordonate să se asigure că se respectă măsurile luate la nivel de minister.

«Urmează o perioadă solicitantă, aria de responsabilitate a devenit mai complexă. Vă solicit să puneţi în aplicare cu responsabilitate planurile cu măsuri ce vizează perioada finalului de an», a declarat Lucian Bode, citat de adevarul.ro.

Chiar dacă această în această perioadă a mai scăzut numărul cazurilor noi de Covid-19, Lucian Bode este de părere că trebuie impuse și respectate măsurile impuse, pentru că valul 5 va fi mai greu decât anteriorul. Ministrul de Interne i-a anunțat pe prefecți că urmează o perioadă dificilă și solicitantă.

«Conform estimărilor specialiştilor, valul cinci va veni în maximum trei săptămâni.  Media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării e 14% din totalul celor intrate în ţară în 7 zile. Lor li se adaugă persoane carantinate deja, ceea ce ridică numărul total doar acum la peste 100.000 persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI. Chiar dacă în ultimele trei zile am observat o descreştere a ratei de carantinare a persoanelor care intră în ţară, în ultimele 7 zile, am avut medii zilnice de persoane carantinate între 11 -18%», a mai spus ministrul.

Joi, 23 decembrie Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 700 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 81 de decese, 44 fiind din perioada anterioară. 

Mai multe