Noul trend din turism pentru Paște. Românii au dat Parisul pe stânile românești

11 aprilie 2022 7:22   Național

Pandemia a adus și un lucru pozitiv. În timpul celor doi ani pe care i-am petrecut în restricții, noul trend din turism ne aduce mult mai aproape de casă, departe de Paris, Grecia sau Nisipurile din Bulgaria, într-un spațiu mult mai românesc - satele românești. 

Poporul român a fost la baza sa un popor de agricultori și oameni ce locuiam la sate, chiar și în perioada interbelică, iar această reîntoarcere la origine a fost primită cu brațele deschise de către populația ce s-a săturat de sunetul orașelor și a prafului de pe betoanele din locurile cu care ne-am obișnuit.

De data asta, turiștii români s-au săturat de pachetele clasice care-i duceau departe de Europa, iar acum apropierea de natură și fuga de zonele tradiționale scumpe și aglomerate a devenit un trend apreciat de foarte mulți, potrivit Adevărul

O vacanță de Paște la o stână din România: noul trend în turism

La fel ca în perioada sărbătorilor de Crăciun, pachetele de vacanță pentru Paștele din 2022 în stațiunilor montane de pe Valea Prahovei sunt mai scumpe chiar și cu 30 la sută față de anii anteriori.

Vezi și Zile libere de Paște 2022. Când pică Paștele și la câte zile libere au dreptul angajații

În Sinaia, o cameră dublă într-un hotel de patru stele ar putea să vă coste chiar și 3.000 - 4.000 de lei pentru trei sau patru nopți de cazare, iar la un hotel de trei stele, o astfel de vacanță ar putea ajunge la 2.000 de lei. 

Un exemplu de escapadă pe bani puțini într-un spațiu rustic e reprezentat de către pensiunile turistice de pe Valea Doftanei, care au fost închiriate pentru vacanța de Paște încă de la Crăciun, iar acum este cu mult mai greu să găsești pensiuni liberi peste finalul lunii aprilie. 

Chiar și zonele fără importanță turistică semnificativă au fost luate cu asalt de către turiști, de exemplu, o stână din comuna Provița de Sus oferă o vacanță de Paște ca la bunici. 

Citește și Vacanța de Paște 2022. Ce zile libere au elevii și studenții primăvara aceasta

În acest locuri, cazarea pentru întreaga cabană ar putea ajunge și la 600 de lei pe noapte, iar la meniu se oferă și miel la ceaun și chiar brânzeturi tradiționale făcute chiar cu participarea turiștilor, ce pot fi apreciate în timp ce te poți plimba cu căruța și în timp ce îți privești copilul ce se implică în activități specifice stânei: mulsul animalor și hrănirea acestora. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe