Vacanța de Paște 2022. Ce zile libere au elevii și studenții primăvara aceasta

Ca în fiecare an, vacanța de Paște 2022 e așteptată cu nerăbdare de fiecare elev, fie de este în școală, liceu sau universitate. 

Paștele în România 2022
Paștele în România 2022

Anul acesta, Paștele și vacanța de Paște este primul în care suntem în afara restricțiilor pandemice rezultate în urma răspândirii incontrolabile a virusului Sars-Cov-2, iar familia va fi mai unită ca niciodată.

Când pică Paștele în 2022 

Paștele este o sărbătoare al cărei dată de sărbătorire variază de la un an la altul, precum Rusaliile. Această regulă a fost stabilită de către Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Așadar, Paștele Ortodox este sărbătorit, ca în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocțiul de primăvară.

Anul acesta, Paștele Ortodox este sărbătorit pe data de 24 aprilie, iar Paștele Catolic se sărbătorește pe 17 aprilie. 

Ce vacanțe au elevii în 2022

Structura anului școlar nu s-a schimbat foarte mult în 2022. Anul acesta, ca în fiecare an, elevii vor beneficia de 2 vacanțe importante în timpul anului școlar, iar preșcolarii și elevii din ciclul primar beneficiază de o vacanță bonus.

În perioada 25 -31 octombrie 2021 - elevii din ciclul primar și preșcolar au beneficiat de o săptămână de vacanță, aferentă sfârșitului perioadei și unității specifice de învățare.

Citește și Structura anului școlar 2022-2023, publicată în Monitorul Oficial

23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022 - cea mai recentă vacanța avută de către elevi, care a reușit să adune împreună toate familiile la masa de Crăciun și la petrecerea de Revelion.

Vacanța elevilor de Paște în 2022

Vacanța de Paște a elevilor în 2022 începe pe data de 15 aprilie și se sfârșește tocmai pe 1 mai, de Ziua Muncii, inclusiv.

Paștele de anul acesta coincide cu vacanța elevilor, pe data de 24 aprilie, perioadă în care elevii se vor afla la masa de Paște alături de familia lor. 

Luni, 2 mai, elevii se vor întoarce în sălile de curs, valabil pentru elevii din toate ciclurile de învățământ.

Ce vacanțe și zile libere au studenții în 2022

Studenții din universitățile României se vor bucura de mai multe zile libere în 2022. 

Vacanța de Paște a studenților în 2022 începe pe data de 21 aprilie, cu 3 zile înainte de sărbătoarea așteptată de toți credincioșii. 

Vezi și Vacanțe mai multe și mai scurte pentru elevi începând din toamnă? Ce planuri are Ministerul Educației

Vacanța studenților din universitățile din România va dura doar 6 zile, iar începând cu data de 28 aprilie, studenții se vor întoarce pe băncile facultății. 

Începând cu data de 30 mai, în funcție de universitate, elevii vor intra în sesiunea de examene și colocvii, iar aceasta se va termina tocmai pe data de 26 iunie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
camera ascunsa pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net