O nouă audiere în cazul accidentului de la 2 Mai. Detalii relevante oferite de o supraviețuitoare

1 septembrie 2023 18:12   Național

Vineri, 1 septembrie, au avut loc noi audieri în dosarul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit după ce un băiat de 19 ani s-a urcat drogat la volan. Una dintre supraviețuitoare a fost chemată, astăzi, la sediul IPJ Brăila. 

Ce a declarat tânăra

Fata era prima din grup și le-a spus polițiștilor că, după ce au fost loviți, când a reușit să se ridice de jos, nu a mai văzut nici autoturismul și nici pe șofer, ceea ce confirmă faptul că acesta a fugit de la locul accidentului.

Tânăra, supraviețuitoare a accidentului, a spus anchetatorilor că a fost acroșată cu oglinda. De precizat că, atunci când a ajuns la sediul poliției, ea era accidentată. Avea mâna în ghips și piciorul stâng bandajat, scrie Digi24.ro

Ancheta este abia la început, nu s-au terminat toate audierile și abia au fost stabilite obiectivele pentru raportul de expertiză tehnică în vederea stabilirii dinamicii accidentului.

Cum s-a întâmplat nenorocirea 

Vlad Pascu se afla sub influența drogurilor când a ucis doi tineri, pe Roberta și pe Sebastian, în stațiunea 2 Mai. Tânărul șofer, de 19 ani, conducea sub influența drogurilor. Astăzi, Vlad Pascu a fost audiat din nou. Audierea acestuia ar fi durat mai puțin de 30 de minute, timp în care, tânărul a obținut un al treilea dosar penal pentru deținere de droguri.

Vlad Pascu a fost audiat 

Audierea șoferului de 19 ani a durat mai puțin de 30 minute. După audierea de la DIICOT, Vlad Pascu s-a ales cu un al treilea dosar penal, pentru deținere de droguri.

Astfel, criminalul de la 2 Mai, are, în prezent, trei dosare penale pentru deținere de droguri și un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Primele două dosare penale pentru deținere de droguri le-a obținut la vârsta de 13, respectiv 18 ani, dar procurorii l-au achitat. Ultimul dosar penal, obținut după crima de pe șoseaua de la 2 Mai, l-a obținut după ce polițiștii au identifiat, în mașina pe care o conducea, o țigara de Marijuana și câteva pastile antidepresive.

Mai multe