Panică la o școală, în Constanța. Momente de groază pentru elevi și profesori

10 martie 2023 8:21   Național
Ultima actualizare:

Pompierii din Constanța au intervenit vineri dimineața la una dintre cele mai mari școli din municipiu. Un incendiu a izbucnit la un panou electric, iar fumul s-a răspândit în toată clădire, scrie Constanța100%. Elevii și profesorii de la Școala Gheorghe Țițeica s-au autoevacuat de urgență. Un copil de 9 ani și doi profesori au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. 

Aproape 700 de elevi au fost evacuați de urgență, la fel și profesorii care se aflau în școală în momentul izbucnirii incediului.

„S-au autoevacuat 734 de copii și 24 de profesori”, au declarat reprezentanții ISU Constanța, care au sosit la fața locului cu mai multe autospeciale de stingere, o autoscară, o descarcerare, o autospecială pentru victime multiple și două echipaje SMURD.

A fost salvatoare intervenția unui angajat al școlii care a apucat imediat un extinctor și l-a descărcat peste tabloul electric cuprins de flăcări. Fumul gros a învăluit însă clădirea.

”Din ce am înțeles a fost un scurtcircuit la panoul electric. Acolo erau depozitate niște dosare din arhiva școlii. S-a intervnit foarte repede din partea celor din școală. Cei de la ISU au lichidat incendiu”, a spus viceprimarul Cocargeanu, potrivit presei locale.

„La ora 08:28 incendiul a fost lichidat. Au ars materiale depozitate lângă panoul electric. Au fost evacuați 734 elevi si 24 adulți. Un elev in vârstă de 9 ani a fost evaluat medical la fața locului (atac de panică) refuza transportul la UPU Constanța, a fost preluat de mama acestuia. De asemenea, doi adulți au fost asistați de echipajele SMURD si SAJ, cu atac de panică, refuza transportul la UPU Constanța. S-a procedat la ventilarea întregii cladiri.”, au declarat reprezentanții ISU Constanța.

În momentul de fața, ENELUL și ISU au oprit curentul în unitatea școlară. Conducerea școlii a decis ca activitatea școlară să nu fie reluată până nu va fi făcută o evaluare asupra instalației.

Mai multe