Planta cu care legumicultorii câștigă bani chiar și iarna. Se cultivă în solarii, crește rapid și va fi foarte solicitată după Anul Nou
Deja ne apropiem cu pași repezi de începutul iernii, însă pentru legumicultorii din țara noastră, munca nu se oprește nici măcar acum! O legumă banală deja a fost plantată în solariile din România, iar deoarece ea crește și în sezonul rece, legumicultorii reușesc să facă profituri importante datorită ei!
Chiar dacă temperaturile din jur sunt din ce în ce mai mici și ne aflăm în prag de iarnă, legumicultorii din țara noastră muncesc din greu pentru planta o legumă extrem de populară în țara noastră, care crește și în sezonul rece.
Este vorba despre salata verde, care deja umple solariile din județul Gorj! Iar în ciuda faptului că producătorii au fost nevoiți să se confrunte cu prețuri mai mari pentru semințe, ei asigură românii că salata verde va costa la fel, chiar și anul viitor!
Salata verde umple deja solariile din Gorj
Legumicultorii speră să poată merge cu salata la piață în numai câteva luni, iar partea cea mai bună pentru aceștia a fost că, deși temperaturile au fost negative noaptea, încă nu a fost nevoie de pompele de căldură.
„Dublăm tavanul cu folie termică și o să punem încă un rând de agril, tunele cu agril care măresc temperatura și o să aibă peste 10 grade față de temperatura de afară. Sperăm că la începutul lunii februarie o să ieșim cu ea pe piață”, a explicat producătorul Laurențiu Mălăescu, potrivit observatornews.ro.
Cât ne va costa salata verde anul viitor
O problemă de care s-au lovit producătorii au fost scumpirile, care au ridicat prețurile semințelor. Însă, aceștia spun că nu doresc să lase această problemă să se răsfrângă asupra clienților, așa că prețul salatei nu ar trebui să fie unul mai mare, anul viitor.
Pentru a pune lucrurile în perspectivă, o salată verde anul acesta a costat undeva între 2,5 și 3 lei, iar același preț ar trebui să rămână valabil și anul viitor. Iar în solariile din Novaci găsim spanac, o altă legumă care poate fi plantată în sezonul rece.
Legumele proaspete ar trebui să ajungă pe tarabele din piață începând din luna ianuarie a anului următor.