Podul jucăriilor, între România și Ucraina

17 martie 2022 9:42   Național

Emoționant! Podul istoric de la Sighetul Marmației, care face legătura dintre România și Ucraina, a devenit un pod al jucăriilor. Polițiștii de frontieră și voluntarii l-au umplut de o parte și de alta cu tot felul de animăluțe de pluș, astfel încât copiii refugiați care intră în țara noastră să-și poată alege ceva și să zâmbească un pic.

Au decorat podul cu jucării pentru copiii refugiați

„Podul istoric care face legătura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației - PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor. Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș. Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor. În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot sprijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame”, a scris, într-o postare pe Facebook, Poliția de Frontieră Sighetul Marmației.

Aproape 500.000 de cetățeni ucraineni au intrat în țara noastră

Poliţia de Frontieră anunţă joi dimineaţă că 15.286 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară miercuri, în creştere cu 0,4 % faţă de ziua precedentă. „În data de 16.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.708 de persoane, dintre care 15.286 cetăţeni ucraineni (în uşoară creştere de 0,4% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.305 cetăţeni ucraineni (în uşoară scadere cu 1,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 6.422 cetăţeni ucraineni (crestere cu 2,%)", transmite Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 16.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 456.284 cetăţeni ucraineni. Românii s-au mobilizat exemplar și i-au primit cu mâncare, produse de igienă, corturi încălzite, le-au asigurat transport, cazare, locuri de muncă, informații.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Mai multe