Podul Mare din Parcul Cișmigiu poate fi traversat începând de astăzi

28 aprilie 2023 16:22   Național

Veste bună pentru bucureșteni! Din această seară, poate fi din nou traversat Podul Mare din Cișmigiu, fiind finalizate reparațiile. În plus, Primăria Capitalei a anunțat că a început deja umplerea lacului Cișmigiu și că din acest sfârșit de săptămână se pot face plimbări cu ambarcațiuni. Podul a fost în reparații din vara anului trecut iar lucrările trebuiau terminate pe 1 aprilie 

 În august 2022, primarul general, Nicușor Dan, anunța că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Parcul Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.  

Lucrările de reparații au fost realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, valoarea contractului pentru elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor fiind de 2.268.849,28 lei fără TVA. 

Ce trebuie să știți despre Podul Mare din Cișmigiu 

Podul Mare din Cișmigiu, un simbol al parcului monument istoric, a fost construit în urmă cu peste o sută de ani (în perioada 1913-1914), însă nu a fost niciodată reabilitat, fiind făcute doar mici cosmetizări. Din cauza degradării, potrivit Municipalității acesta reprezenta un real pericol pentru vizitatori.  

Ce trebuie să știți despre Parcul Cișmigiu 

Grădina Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din București. Este așezată în centrul orașului, are o suprafață de circa 16 hectare și este mărginită de două artere importante: bulevardul Regina Elisabeta și bulevardul Schitu Măgureanu.  

Parcul este amenajat după model britanic și are mai multe intrări: două prin bulevardul Regina Elisabeta, două prin bulevardul Schitu Măgureanu, una prin strada Știrbei Vodă.  

Povestea parcului spune adevarul.ro, a început în 1780, atunci când Alexandru Ipsilanti, domnul Ţării Româneşti,  i-a poruncit „Marelui Cişmigiu”, adică şefului lucrărilor peste cişmelele oraşului, să construiască două cişmele în această zonă.  

Inaugurarea oficială a Grădinii Cişmigiu a avut loc în anul 1854, iar pentru realizarea grădinii, au fost aduşi circa 30.000 de arbori şi arbuşti din jurul oraşului, precum şi plante ornamentale de la Braşov şi Viena. În 1882, Cişmigiul a fost iluminat electric

Mai multe