Restricții de circulație pentru concertul lui Ed Sheeran. Ce trebuie să știe participanții la eveniment

23 august 2024 13:52   Național

Stadionul Național, cea mai mare arenă sportivă a României, găzduiește pe 24 august, concertul celebrului artist britanic Ed Sheeran ( 33 de ani). Este pentru a doua oară când acesta cântă în România, după ce în 2019 a susținut un recital pe aceeași arenă. Pentru că sunt așteptați aproximativ 50.000 de oameni, Poliția Capitalei a catalogat evenimentul drept unul de risc 0 iar Click! vă spune ce restricții de circulație au fost instituite.

Oficial, evenimentul considerat unul cu un potențial risc din punct de vedere al autorităților va avea loc între orele 10.00-23.00, pe Stadionul Arena Națională. Pentru  buna desfășurare a concertului, Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a luat decizia instituirii mai multor restricții 

Ce a decis poliția pentru la concertul lui Ed Sheeran  

Polițiștii rutieri au decis să interzică accesul, oprirea și staționarea vehiculelor în perioada 23 august ora 22:00-24 august ora 23.00, în zona intrărilor în Complexul Național Arena din Bd. Basarabia, Str. Maior Coravu și Bd. Pierre de Coubertin. 

De asemenea, în data de 24 august, ora 15:00, se va restricționa traficul rutier, cu excepția S.T.B. (troleibuzele 90 si 86 și liniile special înființate), după cum urmează:  

-Str. Maior Coravu, între Șos. Mihai Bravu și intrarea în Stadionul Arena Națională; 

-Str. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă până la intrarea în complexul sportiv; 

-Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă și Str. Maior Coravu. 

Sfaturile polițiștilor pentru participanții la concertul lui Ed Sheeran 

Pentru concert, Brigada Rutieră a Capitalei a decis să instituie măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație. 

-accesul publicului se va face doar pietonal,  

-participanții la concert care vor să vină la Stadionul Național cu mașina proprie sunt sfătuiți să nu o facă. Ei sunt încurajați să folosească cât mai mult mijloacele de transport în comun din zonă, pentru a evita blocajele de trafic 

- dacă totuși decid să se deplaseze la concert cu mașina proprie, spectatorii sunt sfătuiți să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; 

- să evite deplasarea în zona de desfășurare a evenimentului și să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru devierea și fluidizarea acestuia. 

- să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic. 

Mai multe