Român trimis în judecată pentru 11.481 de infracţiuni la regimul rutier

16 martie 2022 15:43   Național
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a trimis în judecată un bărbat de 47 de ani din Ilfov, acuzat că a comis 11.481 de infracțiuni la regimul rutier. Acesta era șeful unei grupări care falsifica permise de conducere ale unor țări din Europa, acte de înmatriculare, polițe RCA, documente fiscale, acte de vânzare cumpărare.

Cazul a pornit după ce în perioada 24 iunie 2018 - 22 martie 2021, doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost opriţi în trafic, în mod repetat, în diverse zone din țară şi ar fi prezentat organelor de poliţie permise de conducere false, emise în Spania, Italia şi Irlanda. În cele din urmă cei doi au fost reținuți și trimiși în judecată. 

Românul de 47 de ani, liderul unei grupări de escroci 

Anchetați de unde au actele false, cei doi nu au vrut inițial să declare nimic dar apoi, după un timp, au indicat falsificatorii. Astfel, au fost depistate alte șase persoane dintre care una, în vârstă de 47 de ani este considerată de anchetatori liderul grupării.  

"Bărbatul ar fi facilitat şi înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs şi utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, poliţe RCA şi vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari diferite sume de bani", informează Inspectoratul Poliţiei Judeţene Ilfov, într-un comunicat transmis antena3.ro 

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, în colaborare cu Serviciul de Investigaţii Criminale Dâmbovița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, I-au trimis deja în judecată pe membrii grupării 

Aceștia au fost cercetați pentru infracțiunile de:  

-conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  

-tăinuire,  

-conducerea unui vehicul neînmatriculat,  

-complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  

-fals în declarații în formă continuată,  

-fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, 

-complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată,  

-fals material în înscrisuri oficiale,  

-complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 

-fals intelectual în forma instigării şi în modalitatea participației improprii în formă continuată 

- uz de fals în formă continuată 

Procesul se judecă la Judecătoria Buftea  

În acest context, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea i-a trimis în judecată pe cei opt inculpați pentru infracțiuni la regimul rutier. Potrivit rechizitoriului, licerul grupării, un bărbat de 47 de ani, este acuzat de săvârșirea unui număr de 11.481 de infracțiuni la regimul rutier. 

Mai multe