S-a aflat cauza morții doctoritei stomatolog din Brăila. Ce s-a descoperit în urma autopsiei

18 iulie 2024 16:07   Național

Crima din Brăila în care un medic stomatolog în vârstă de doar 41 de ani a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge chiar în propriul cabinet medical. Ce au aflat medicii legiști, în urma necropsiei. 

Marina Gavril a sfârșit în chinuri! Potrivit informațiilor apărute în ultima perioadă, aflăm că ar fi fost amenințată cu moartea în repetate rânduri, motiv pentru care urma să își achiziționeze un pistol.

Ce s-a aflat după autopsie 

Marina Gavril era originară din Republica Moldova, însă de ani buni se stabilise în România. Ea a fost găsită moartă în data de 16 iulie, iar din primele investigații aflăm că a fost omorâtă de mai multe înjunghieri la nivelul gâtului, așa cum rezultă în urma autopsiei. 

De asemenea, într-un comunicat emis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, rezultă că victima s-a luptat cu agresorul pentru viața ei.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoștință publicului următoarele: La data de 16.07.2024 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila dosarul penal nr. 56/251/P/2024, având ca obiect comiterea infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal, urmare a sesizării, în aceeași dată, ora 21:24, a numitului G.B.C, cu privire la un posibil omor comis asupra numitei G.M, medic stomatolog care își desfășura activitatea la cabinetul situat pe strada G-ral Eremia Grigorescu, nr. 30 din mun. Braila.

Pentru formarea unui probatoriu necesar desfășurării cercetării, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) Codul penal. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din lucrători de poliție judiciară și lucrători criminaliști, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care a desfășurat activități specifice în vederea identificării autorului/autorilor și aflarea adevărului în cauză.

Urmare a necropsiei efectuate asupra cadavrului, s-a concluzionat: – moartea numitei G.M. a fost violentă, datează din 16.07.2024 și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute prin hemoragie externă masivă, consecutivă unor plăgi tăiat-înjunghiate la nivelul gâtului, cu interesarea pachetului vasculo-nervos al gâtului de partea dreaptă, a căilor aeriene și digestive, a corpului vertebral cervical 6, precum și a unei plăgi înjunghiate supraclaviculare stângi, cu interesarea parțială a venei jugulare externe; – plăgile de la nivelul gâtului ar fi putut fi produse prin lovire cu corp tăietor-înțepător (cuțit sau similar acestuia), având vârf bine ascuțit și margine tăioasă; – s-au mai constatat și alte leziuni traumatice, respectiv echimoze și zone escoriate la nivelul ambelor membre superioare, hemitorace drept, suprascapulară dreaptă și gambă stânga”, a transmis, joi după-amiaza, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, conform Digi24.

Mai multe