Spitalul Județean de Brăila, ținta unor acuzații grave: «Crimă cu premeditare»

Medicii Spitalului de Urgență Brăila sunt ținta unor acuzații extrem de grave. Un bărbat îi acuză de faptul că mama lui a fost ținută zile întregi nemâncată și nesupravegheată. În plus, ea s-ar fi infectat cu mai multe bacterii intraspitalicești care, în cele din urmă, i-au produs decesul. 

Medicii de la Spitalul de Urgență Brăila, acuzați de malpraxis
Medicii de la Spitalul de Urgență Brăila, acuzați de malpraxis

Bărbatul susține că situația mamei sale nu este una izolată și că, adesea, medicii de la Spitalul de Urgență Brăila își tratează pacienții cu indiferență crasă. 

Clavarul femeii a început în luna februarie când a ajuns la spital din cauza mai multor afecțiuni. Inițial a fost tratată împotriva coronavirusului. La insistența fiului, a fost transferată în secția de Cardiologie, starea i s-a înrăutățit, iar apoi a ajuns la secția de Terapie Intensivă, acolo unde și-a găsit și sfârșitul. Pe data de 20 aprilie, femeia a murit, iar fiul ei este decis să își caute dreptatea, chiar și în instanță. Bărbatul este revoltat de modul în care medicii de la Spitalul de Urgență Brăila i-au tratat mama. 

Citește și: Cinci bacterii care te ucid în spitale

Bărbatul îi acuză pe medicii de la Spitalul de Urgență Brăila de faptul că femeia nu a fost hrănită și nici nu a primit îngrijirile medicale de specialitate. Deși suferea de probleme cardiace, femeia ar fi fost internată mult prea târziu în secția corespunzătoare. Femeia a intrat în contact cu o bacterie intraspitalicească, iar organismul ei a fost mult prea slăbit pentru a mai putea lupta.

Femeia nu a fost supravegheată de medici și a stat nemâncată zile întregi 

Fiul femeii a povestit că, timp de zece zile, i-a fost interzis să își vadă mamă. În plus, infirmierele nu ar fi hrănit-o cu produsele pe care acesta i le-a adus de acasă. Bărbatul și-a auzit mama plângându-se de dureri stomacale, însă medicii au insistat că situația era ținută sub control. 

„Consider că nu a fost îngrijită corespunzator, nu am fost lăsat s-o văd 10 zile, nu a fost hrănită. Alimentele de i le-am dus nu i s-au dat, personalul medical a zis ca nu are nicio problemă. Am auzit-o țipând când spunea că are dureri de stomac, o asistentă mi-a zis că mi se pare.

Nici măcar nu l-aș numi malpraxis, ci crimă cu premeditare, nu am fost lăsat să-mi vad mama, mi s-a interzis efectiv", povestește bărbatul, conform Antena3. 

Vezi și: Violatorul în serie de la Spitalul de Urgență Brăila, bun de plată 

Conform certificatului de deces al femeii, bătrâna suferea de perforații la nivelul stomacului. Investigațiile medicilor legiști confirmă și infectarea acesteia cu o bacteria intraspitalicească. Conducerea de la Spitalul de Urgență Brăila a demarat o anchetă internă, iar polițiștii au deschis un dosar de ucidere din culpă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net