Se vinde un celebru palat din Capitală, o capodoperă arhitecturală cu 110 camere și 43 de băi. Ce preț se cere

17 septembrie 2024 7:33   Național
Ultima actualizare:

Casa de licitaţii Sotheby's International Realty are la vânzare pe siteul dedicat României foarte multe proprietăţi unele istorice, altele  contemporane. Printre acestea se află și o propritate, o adevărată capodoperă arhitecturală. Situată în centrul Bucureștiului, Bragadiru este singurul palat privat, care de mai bine de 100 de ani, găzduiește petreceri aristocratice.

Se vinde Palatul Bragadiru

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru îşi are originile la începutul secolului XX, în plin Belle Époque. Întregul domeniu poartă numele fondatorului său, Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915), un personaj emblematic pentru capitala României, care a fost al treilea industriaş al Europei la început de secol XX.

Extrem de inteligent și creativ, Bragadiru a contribuit enorm la dezvoltarea economică şi arhitecturală a Capitalei până la moartea lui în anul 1915.

Trezeci de ani mai târziu, comuniștii aveau să pună stăpânire pe afacerile familiei Bragadiru inclusiv pe proprietatea impunătoare.

În 1948 regimul comunist a trecut în proprietatea statului întregul domeniu Bragadiru, naţionalizând Fabrica de Bere care a fost redenumită Fabrica de Bere Rahova, după numele cartierului în care se afla.

Numele lui Dumitru Marinescu Bragadiru de pe frontonul fabricii de bere a fost spart cu lovituri de ciocan iar imobilul Colosseum (Palatul Bragadiru) a fost transformat în Casa de Cultură Lenin.

Cei din familie, au fost daţi afară din case sau azvârliţi în închisori. Câţiva s-au salvat reuşind să fugă din ţară, arată wikipedia.

În anul 2003 descendenții lui Dumitru Marinescu Bragadiru au revendicat imobilul Colosseum conform Legii speciale 10/2001 și l-au redobândit conform titlului emis de Primăria Municipiului București.

Palatul Bragadiru este una dintre cele mai impunătoare construcţii ale Bucureștiului de altădată.

Astăzi, este o locaţie elegantă, care găzduieşte evenimente private, de la ceremonii de nuntă la petreceri aniversare.

Palatul și grădinile Bragadiru

Celebra proprietate se află în București, în sectorul 5, pe Calea Rahovei, la numerele 147-159.

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru se întinde pe o suprafață de peste 16.000 mp și este declarat monument istoric.

Palatul deține 110 camere, 43 de băi și măsoară peste 10.000 de metri pătrați în interior. Iar palatul și grădinile sunt așezate pe 1.65 de hectare. 

Casa de licitaţii Sotheby's International Realty anunță că celebra proprietate este scosă la vânzare pentru suma de 25.000.000 de euro.

Mai multe