Tragedie românească în Italia. Un băiețel de doar 7 ani a murit strivit o dubă. La volan era tatăl său

21 septembrie 2024 12:59   Național

Tragedie vineri după-amiază, în jurul orei 17.30, în Via delle Fratte din Sant'Andrea delle Fratte, o suburbie industrială a orașului Perugia.

Un băiețel de aproape șapte ani, Matei Eduardo Achitei, care locuia cu familia sa în zona Magione, și-a pierdut viața după ce a fost călcat de o camionetă Mercedes cu nouă locuri, condusă de tatăl său, un bărbat de 34 de ani de origine română.

Cum s-a produs tragicul accident

Potrivit unei prime reconstituiri, copilul a coborât din vehicul la plecare, tatăl său lucrează în zonă, își terminase tura pentru a se întoarce acasă.

La bord se mai aflau soția bărbatului, în vârstă de 32 de ani, mama copilului, și cei cinci frați ai acestuia, care au asistat la teribila scenă. După ce a deschis brusc hayonul, copilul și-ar fi pierdut echilibrul și ar fi căzut sub roțile dubei în mișcare.

Serviciile de urgență 118 au ajuns imediat la fața locului, dar nu au mai putut face nimic pentru copil: acesta a murit pe loc.

Atât poliția locală, responsabilă de investigațiile poliției judiciare, cât și poliția de stat și carabinierii au intervenit, iar investigațiile au continuat până seara târziu.

În stare de șoc au fost rudele băiețelului, care au fost audiate de poliție, procurorul Franco Bettini este însărcinat cu dosarul, cu privire la evenimentul dramatic are s-a petrecut în Perugia, potrivit umbriaon.it. 

Sinucidere, accident sau crimă? Moarte misterioasă pentru o româncă tot din Perugia

Mihaela Roxana Ivan, o tânără româncă de 33 de ani, a avut parte de un sfârșit tragic și violent. Ea a fost găsită fără viață în fața blocului în care locuia, după ce vecinii au raportat că au auzit țipete înainte de producerea tragediei.

A căzut de la etajul șase Mihaela a căzut de la etajul șase al clădirii în care locuia, situată pe via Gregorovirus, în orașul Perugia, provincia Umbria. Tragedia a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, pe 18 septembrie.

Deocamdată, circumstanțele în care s-a produs incidentul nu sunt clare, iar ancheta rămâne în desfășurare, conform publicației Il Messaggero, citată de jurnalemigrant.com. Procurorul adjunct Franco Bettini și procurorul-șef Raffaele Cantone coordonează investigația, care include și o autopsie pentru clarificarea detaliilor.

Anchetatorii încearcă să determine dacă Mihaela prezenta alte leziuni în afară de cele cauzate de cădere și verifică dacă aceasta se afla sub influența unor substanțe ce ar fi putut contribui la tragedie.

Vecinii au declarat că au auzit zgomote puternice și țipete înainte de tragedie. Se pare că Mihaela ar fi avut o dispută cu partenerul său, cu care locuia. În urma acestui conflict, poliția a fost chemată pentru tulburarea liniștii publice.

Incidentul s-a petrecut la ora trei dimineața, la scurt timp după sosirea echipelor de intervenție. Ancheta se orientează în principal spre ipoteza unei sinucideri, însă nu este exclusă varianta unui accident.

Mai multe