Doi români, stabiliți în Italia, au rămas șocați de prețurile dintr-un supermarket românesc: „Este mai scumpă decât în Paris...”

O familie de români a rămas dezamăgită după ce a făcut cumpărături dintr-un supermarket românesc. Doi soți s-au plâns că nu au cumpărat mare lucru, ci doar produsele de bază, însă au fost nevoiți să scoată din buzunare nu mai puțin de 707 lei. Oamenii spun că alimentele sunt mai scumpe în România, decât în Italia, țara în care s-au stabilit în urmă cu mulți ani. 

Supermarket românesc Foto: Shutterstock
Supermarket românesc Foto: Shutterstock

Cât au plătit pentru cumpărăturile din supermarketul românesc

Cei doi soți își documentează mereu experiența și arată diferențele dintre Italia și România. De această dată, cei doi români au decis să compare prețurile din supermarketurile din cele două țări, însă rezultatul nu a fost unul la care se așteptau. 

Oamenii au cumpărat, dintr-un magazin din România, produsele de bază, precum detergent, apă plată, șampon, vopsea de păr, lapte, șervețele, bere fără alcool, două periuțe de dinți și bețișoare de urechi. Lista de cumpărături a mai cuprins brânză, câteva condimente și usturoi. În total, au scos din buzunare nu mai puțin de 707 lei. 

Ce au comentat internauții 

În comentarii, cei mai mulți români le-au dat dreptate în privința costurilor ridicate de la noi din țară. „Totul este scump. Lăsăm toți banii la magazin”. „În România e mai scump decât în Italia sau în Dubai”. 

„Mie mi se pare scump în România. Chiar nesimțit de scump în cazul unor produse. Apa la patru lei sticla (4,5 lei daca socotești și ambalajul) este mai scumpă decât în Paris. Am văzut roșii romanești în Carrefour, în București, la același preț cu roșiile aduse din Olanda. Și nu cred că roșiile românești mai sunt bio”. „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”, au fost o parte dintre reacțiile conaționalilor.

Ce explicații dădea ministrul Finanțelor cu privire la prețurile ridicate din România

Anul acesta, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a recunoscut și el că prețurile alimentelor pe care le cumpără românii sunt „destul de mari”, considerând că și el a plătit mult, 500 de lei, pentru cumpărături făcute la piață suficiente pentru 10 zile.

Întrebat în luna aprilie, de ce în România prețurile alimentelor sunt mai mari decât în Europa de Vest, Boloș n-a putut da un răspuns: „Este o enigmă pe care cu greu o putem explica, de ce prețurile au ajuns să fie în România destul de ridicate la produsele alimentare și la cele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor și cred că a fost o perioadă în care atunci când am avut o creștere a prețului la produsele lactate, de a fost nevoie de intervenția Guvernului, au rămas prețurile oarecum plafonate la acele niveluri și foarte greu se duc în jos. Aici depinde. Dacă populația cumpără din piețele agroalimentare mai mult, prețul se va menține în continuare ridicat”, a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Antalya Turcia 2 jpg
politie jpg
imunitate alimente jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net