Trei copii au băut rachiu până au ajuns în comă alcoolică! Părinții i-au dus imediat la spital

13 mai 2024 15:57   Național

O situație uluitoare a lăsat fără cuvinte medicii din Suceava. În timp ce se aflau în vizită la rudele lor din Gura Humorului, trei copii din Harghita, doi gemeni în vârstă de 7 ani, cât și altul de 11 ani, au ajuns la spital în comă alcoolică.

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cei trei copii au fost la un pas de a-și pierde viața după ce au decis să organizeze o petrecere departe de ochii părinților. Cei mici s-au ascuns într-o cameră în casa rudelor lor din Gura Humorului, apoi au băut în numai câteva minute o sticlă de rachiu. Copii au găsit sticla de băutură în casă, apoi au băut până când au început să se simtă rău.

Copii veniseră în vizită la rudele lor alături de părinți, iar atunci când aceștia au observat că cei mici se simțeau rău, i-au urcat în mașină și au mers imediat la spital. Cei trei minori au ajuns la spital în comă alcoolică de gradul 2. Inițial, copii au ajuns la medicii de la spitalul din Gura Humorului, însă după ce au fost stabilizați, minorii au fost trimiși la Spitalul Județean din Suceava.

Cei trei minori au ajuns la spital în comă alcoolică

După ce au consumat sticla de rachiu, cei trei copii au avut o stare de somnolență, au spus medicii. „Prezintă vărsături, somnolenţă, ca după consum de alcool”, a explicat, conform sursei, medicul la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Teodor Ovîjdan.

„Cei trei sunt conştienţi, cu intoxicaţie etanolică. Prezintă vărsături, somnolenţă, ca după consumul de alcool. I-am preluat din CPU Gura Humorului pe perfuzii, acolo s-au mai trezit”, a spus apoi și medicul Dan Teodorovici. Cei trei copii sunt acum supravegheați de medici, până când își vor reveni.

Un incident extrem de asemănător a avut loc cu ceva timp în urmă și în Botoșani. Atunci, un copil de numai 11 ani a ajuns la spital în comă alcoolică, pe data de 26 mai 2019. Mama celui mic a spus medicilor că acesta băuse două pahare cu vin, iar apoi i s-a făcut rău.

Mai multe