Un animal de o frumusețe rară face senzație în țara noastră. A fost adus din Polonia de către Ilie, un gospodar din Alba

14 octombrie 2024 15:24   Național

Mulți dintre noi avem acasă animale de companie, alegerea favorită a celor mai mulți români fiind câinii și pisicile. Însă, un român din comuna Șibot, în județul Alba, a adus la ferma sa un animal sepctaculos, la care puțini dintre noi ne-am aștepta! Este vorba despre cerbii lopătari, iar bărbatul deja are 100 de exemplare la fermă.

Poate că mulți dintre noi ne-am dorit, de-a lungul timpului, să avem alături animale de companie mai rare, cum ar fi diverse păsări, ori vulpi, însă nu am avut spațiul și condițiile necesare pentru a îngriji astfel de specii. Din fericire pentru Ilie Tomuș, un bărbat din județul Alba, ferma sa este locul perfect pentru a găzdui cei 100 de cerbi loptari pe care i-a adus din Polonia!

După ce a adus primele perechi din această țară, el a mai făcut rost de alte 10 perechi din Târgu Mureș. „Prima dată când le-am văzut la Timişoara la un fond de vânătoare am rămas foarte impresionat și m-am gândit să încerc să cresc și eu aceste animale minunate și frumoase”, a spus silvicultorul Ilie Tomuș, potrivit observatornews.ro.

Cerbii au la dispoziție 10 hectare

Superbele animale au oportunitatea de a trăi în aer liber, de-a lungul unei pășuni spațioase de la Bulbuc. Cerbii sunt foarte prietenoși, iar românul spune că au la dispoziție cam 10 hectare, cât și oricât de multă hrană au nevoie.

„Aici sincer eu îmi încarc toate bateriile. Avem aproximativ 10 hectare, până acum s-au descurcat foarte bine şi cu mâncarea în perioada de toamna iarnă”, mai spune Ilie Tomuș.

Își dorește să ajungă la 200 de cerbi

Românul spune că visul său este să ajungă la 200 de cerbi, iar cum cheltuielile pentru întreținerea acestor animale nu sunt foarte mari, acest vis poate deveni rapid realitate. Iar localnicii au devenit la fel de fascinați de acest animale precum stăpânul lor.

„O idee foarte bună de a crește cerbi în zona asta, este o zona de munte unde se acomodează foarte bine cerbii lopătari”, a declarat o femeie din zonă, conform sursei citate.

Mai multe