Un băiat din Capitală a fost tăiat cu o macetă de doi adolecenți. Bunica unui dintre agresori, obligată de Instanță să plătească daune de peste 20.000 de euro

10 septembrie 2024 6:48   Național

Un băiat de 15 ani a suferit răni grave după ce a fost atacat cu o macetă de doi adolescenți. Incidentul a avut loc în luna august a anului trecut și a necesitat aproape trei luni de îngrijiri medicale pentru victimă. Recent, Tribunalul București a decis că și bunica unuia dintre agresori trebuie să plătească daune morale în valoare de peste 20.000 de euro.

În ce împrejurări a avut loc această întâmplare

Atacul a avut loc pe 28 mai 2023, în jurul orei 21:05, în zona Parcului Păcii din Sectorul 6. Conform anchetei, inculpații, D.E.F., în vârstă de 19 ani, și S.N.G.A., un minor de 14 ani, l-au atacat pe I.B., un băiat de 15 ani, folosind pumni, picioare și obiecte tăietoare, inclusiv o macetă. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale și a rămas internată până la 6 iunie 2023, scriu cei de la Antena 3.

Ce a decis instanța

Tribunalul București a stabilit că bunica băiatului de 14 ani, A.M.R., și agresorii trebuie să plătească daune morale în valoare de 25.000 de euro, alături de daune materiale de 20.350 lei. Instanța a subliniat că A.M.R. este responsabilă pentru supravegherea și educația minorului, și că nu a reușit să dovedească că nu a putut împiedica faptele prejudiciabile ale acestuia.

Inculpatul S.N.G.A este cetățean român, în vârstă de 15 ani și este elev în clasa a 6-a.

Din fișa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, însă din referatul de evaluare întocmit de Serviciul de Probațiune București rezultă că minorul a declarat că nu se află la primul contact cu legea penală, în sensul că ar mai fi comis fapte de furt, tâlhărie și lovire sau alte violențe anterior vârstei de 14 ani.

Bunicii materni au fost numiți tutori ai inculpatului minor, deoarece mama inculpatului a decedat, iar tatăl său nu se ocupă de creșterea minorului.

Inculpatul nu are experiență lucrativă și nu este consumator de droguri, iar în ce privește situația școlară, în referat s-a arătat că acesta are un comportament inadecvat la școală, este violent cu colegii, cere taxă de protecție, lipsește frecvent de la cursuri și nu are note de trecere, repetând clasa a VI-a de două ori.

S-a mai arătat că minorul are un anturaj nefast și este influențat de relația cu tatăl său, care a suferit mai multe condamnări”, se precizează în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Din fișa de cazier judiciar a celui de-al doilea inculpat, cel în vârstă de 19 ani, rezultă că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale.

Ce pedepse au primit agresorii

D.E.F., agresorul major, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, în timp ce S.N.G.A. a primit o măsură educativă de internare într-un centru educativ pentru 2 ani. Instanța a constatat că D.E.F. avea un comportament procesual nesincer și că S.N.G.A. era cunoscut polițiștilor pentru comportamentul său violent și problemele școlare.

Mai multe