Un consilier local și-a bătut soția profesoară în fața elevilor. „A fost o discuție familială”

29 februarie 2024 9:20   Național

Incidentul a avut loc în fața școlii din comuna Banca. Mai mulți elevi și localnici au fost martori fără voie la scenele violente. Episodul a avut loc între un consilier local din comună și soția acestuia, profesoară. Femeia ar fi fost lovită de soț după un schimb de cuvinte și după ce acesta i-a smuls geanta ca să îi ia telefonul, transmite Vremea Nouă. Poliția a deschis dosar penal pentru trei infracțiuni.

„El i-a cerut telefonul, ea nu a vrut”

Femeia era în școală când ar fi fost chemată de soțul ei afară. Când s-au aflat față în față, au discutat preț de câteva secunde, apoi, lucrurile au degenerat.

El i-a cerut telefonul, ea nu a vrut să i-l dea și a încercat să i-l ia cu forța. A lovit-o și a tras de ea până i-a luat geanta și apoi telefonul”, a povestit pentru sursa citată un localnic care a asistat la întreaga scenă.

Incidentul a fost observat și de mai mulți elevi care se aflau în curtea școlii. Ei au anunțat conducerea școlii iar o colegă de-ale profesoarei a sunat la 112. 

Nu știu ce să vă zic, pentru că suntem și noi surprinși de ceea ce s-a întâmplat. Vorbim de o familie bună, respectată în comunitate, nu am auzit niciodată ceva rău despre dumnealor.  Colega noastră nu cred că se aștepta la o asemenea reacție din partea soțului, că altfel, probabil, nici nu ieșea din școală. Nu am apucat să vorbesc cu colega mea, am încercat să o sun, dar nu mi-a răspuns. Din câte am înțeles, a rămas fără telefon”, a declarat directoarea școlii din Banca pentru Vremea Nouă.

Soțul zice că s-au împăcat, Poliția a deschis dosar penal

„A fost o ceartă în familie. Nu am ce să spun mai mult. Nu am agresat, nu nimic. A fost o discuție familială. Cum să o agresez?

Da’ eu fac așa ceva? Ăștia (n.r. opoziția) au scos așa ceva. Asta e campanie electorală. A venit, am vorbit cu ea, ne-am împăcat, asta e treaba”, a explicat soțul profesoarei incidentul din fața școlii. 

De cealaltă parte, Poliția spune că pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru trei infracțiuni.

„La data de 26 februarie 2024, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o femeie de 51 de ani, din comuna Banca, cadru didactic la o unitate de învățământ din aceeași localitate, ar fi fost agresată și deposedată de telefonul mobil de către sotul său, în incinta unității de învățământ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări pentru infracțiunile de furt, violență în familie și distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Totodată, a fost emis ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, impotriva barbatului de 50 de ani, din comuna Banca, bănuit de comiterea infracțiunilor”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, potrivit sursei citate.

Mai multe