Un copil de 11 ani a murit, duminică dimineață, într-un accident cumplit produs pe Autostrada Soarelui

6 octombrie 2024 7:22   Național

Un accident mortal a avut loc duminică dimineața pe Autostrada Soarelui. Un copil de 11 ani și-a pierdut viața, iar tatăl lui a fost rănit grav. Accidentul a avut loc pe sensul spre Constanţa al autostrăzii A2, în zona localităţii Lehliu. Cifrculația a fost blocată pe ambele sensuri. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili ce a provocat accidentul care s-a soldat cu moartea unui copil și rănirea gravă a bărbatului care conducea autotrenul.

Copilul se afla în cabina TIR-ului

Accidentul îngrozitor s-a petrecut în cursul dimineții de duminică, 6 octombrie, pe autostrada A2 București - Constanța, în apropiere de localitatea Lehliu-Gară.

Un autotren s-a răsturnat pe carosabil, după ce s-a izbit de glisiera metalică, iar conducătorul s-a ales cu răni grave, în timp ce un copil a murit, a anunțat Centrul INFOTRAFIC.

Șoferul autotrenului, care era încărcat cu marfă, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat pe șosea. El se îndrepta spre litoral.

„Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 64, pe sensul de mers spre litoral, în zona localităţii Lehliu-Gară, judeţul Călăraşi, un autotren încărcat cu produse alimentare a impactat glisiera laterală şi s-a răsturnat pe suprafaţa de rulare”, informeaă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Șoferul TIR-ului, transportat la spital

La fața locului au ajuns rapid mai multe echipaje de poliție și medicale.

Asupra copilului au fost efectuate manevre de resuscitare, dar fără răspuns. Echipajul medical a declarat decesul copilului de 11 ani.

În urma accidentului, şoferul a suferit răni grave şi a fost transportat la o unitate spitalicească.

Traficul rutier a fost restricţionat pentru a permite înlăturarea autotrenului răsturnat pe șosea.

Traficul rutier este oprit pe banda de decelerare către localitatea Lehliu-Gară, iar banda nr. 1 este parțial blocată pentru a permite extragerea autotrenului răsturnat”, a mai transmis sursa citată.

La acest moment, circulația rutieră a fost reluată pe ambele sensuri.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu moartea unui copil.

Mai multe