Un hoț urmărit internațional a fost prins într-un mall din București. Ce tehnică de furt avea

2 iunie 2023 19:26   Național

Un bărbat dat în urmărire generală a fost prins de poliție în București. Era îmbrăcat elegant și încerca să comita una dintre faptele pentru care era condamnat deja.

Bărbatul, prins în mall 

Bărbatul de 55 de ani se îmbrăca elegant, ca să nu dea de bănuit, apoi dădea lovitura în magazine din sectorul 6 și din centrul orașului.

Individul a fost prins de polițiștii de la Investigații Criminale chiar înainte să fure din nou. Se afla în fața unui magazin de bijuterii. Era îmbrăcat cu un sacou bej de in, asortat cu o pereche de pantaloni albaștri și cu o batistă de mătase. Ținuta elegantă l-ar fi ajutat să nu atragă atenția atunci când fura din mall-uri haine, ceasuri, parfurmuri și cel mai probabil bijuterii.

A fost dus la penitenciarul Rahova, acolo unde, pentru început, își va petrece primele 21 de zile într-o perioadă de carantină. Mai apoi, se va decide dacă rămane în același penitenciar sau dacă va fi mutat într-o altă unitate.

253 de condamnați fugari, prinși de Poliție

Potrivit unei informări a IGPR, în perioada  1 – 31 mai, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situația a 316 persoane urmărite la nivel național. Dintre acestea, 253 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 23 aveau mandate de arestare preventivă.

Totodată, au fost depistate 23 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar față de 10 persoane au fost dispuse sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

De asemenea, în luna mai, în urma activităților desfășurate de către polițiștii de investigații criminale, au fost depistate 1.197 de persoane dispărute, 742 fiind minore.

Alt bărbat prins că fura haine

Tot luna aceasta, doi poliţişti aflaţi în timpul liber au prins în flagrant un bărbat de 55 de ani care a plecat dintr-un magazin din Sectorul 3 cu mai multe haine fără a le plăti.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, în valoare de aproximativ 1.439 de lei, a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Mai multe