Un oraș românesc printre cele mai frumoase din Europa, alături de Barcelona și Viena
Este al patrulea oraș ca mărime din România care acum strălucește la propriu. Este primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 și care acum sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Iluminează-ți orașul!”, scrie Revista Time, care a inclus Timișoara în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în anul 2023.
De la castele și parcuri, biserici vechi sau orașe întregi pline de istorie și farmec, România are o varietate impresionantă de locuri care merită pe bună dreptate să fie puse pe lista turistică pentru anul 2023. Revista „Time” a inclus în Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în acest an, orașul Timișoara, alături de altele arhicunoscute precum Barcelona, Viena sau Budapesta.
Ce îi fascinează pe turiștii străini în Timișoara
Printre atracțiile din Timișoara, revista enumeră cea mai mare expoziție de sculpturi ale lui Constantin Brâncusi din ultimii 50 de ani, retrospectiva artistului Victor Brauner, care va cuprinde lucrări de la Centrul Pompidou din Paris, precum și festivaluri de muzică și întâlniri literare cu laureați Nobel.
De asemenea, site-urile istorice, cum ar fi Bastionul Maria Theresia din secolul al XVIII-lea sau Castelul Huniade din secolul al XV-lea, se adaugă la atracții.
„Ușor de luat la pas și din nou navigabilă, după refacerea Canalului Bega, Timișoara este angajată în direcția sustenabilității, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, scrie prestigioasa revistă Time.
„Presarata cu arhitectura ornamentata secesionista si in stil vienez, intr-o splendoare reinnoita dupa restaurari ample, Timisoara are o tesatura multietnica care se reflecta si in bucataria sa”, este descris în continuare orașul de pe Bega.
Timișoara a fost aleasă oficial Capitală Culturală Europeană în 2023 și a organizat peste 130 de evenimente în luna februarie, de la expoziții și spectacole de teatru până la programe pentru copii, ateliere, tururi ghidate și concerte în aer liber. Timp de un an, orașul de pe Bega împarte statutul oficial de Capitală Culturală Europeană cu orașele Elefsina, din Grecia, și Veszprem, din Ungaria.