Un TIR a târât o mașină cu șoferul în ea zeci de metri fără să își dea seama. A crezut că are pană.VIDEO

6 iunie 2024 12:16   Național

Imagini uluitoare surprinse în apropiere de Pitești. Un TIR a mers zeci de metri târând cu botul cabinei o mașină mică în care se afla și șoferul. Momentul a fost filmat de camere montate în apropiere. Cel care conducea TIR-ul le-a spus polițștilor că nu și-a dat seama că tărăște o mașină

Șoferul TIR-ului nu a văzut mașina

Un TIR a lovit o mașină și a târât-o zeci de metri pe o șosea din județul Argeș. Incidentul s-a întâmplat la ora prânzului pe pe DN 7 și a fost înregistrat de camerele de supraveghere. Imaginile arată cât de aproape s-a aflat șoferul autoturismului de o tragedie.

Conducătorul auto care manevra autocamionul a acroșat mașina la schimbarea benzii de mers, iar autoturismul s-a răsucit perpendicular pe șosea.

Numai norocul a făcut ca șoferul din mașina mică să scape nevătămat, dar a tras o sperietură zdravănă.

Ce a transmis Poliția în legătură cu șoferul autocamionului

Șoferul TIR-ului a fost identificat și urmează să fie sancționat. Poliția Argeș a transmis un comunicat în care explicat incidentul și ce se va întâmpla cu șoferul neatent.

„În dimineața zilei de joi, 6 iunie, un TIR a acroșat un autoturism pe DN 7, în raza comunei Bascov. Deoarece mașina a ajuns în fața camionului în unghiul mort al cabinei, șoferul TIR-ului nu și-a dat seama de accident și a continuat deplasarea fără să frâneze.

Situația a fost provocată de faptul că bărbatul de 43 de ani de la volanului TIR-ului nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers. Autoturismul a fost astfel acroșat și întors perpendicular cu axa drumul, apoi a fost târât zeci de metri pe șosea, a transmis Poliția potrivit presei din Argeș.

Imaginile video au fost publicate de ePitesti.ro.

Șoferul camionului nu a frânat imediat pentru că ar fi crezut că are pană și nicidecum o mașină în fața cabinei pe care o împingea pe șosea.

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș i-au testat pe cei doi șoferi cu aparatul etilotest pentru a verifica dacă vreunul dintre șoferi a consumat băuturi alcoolice. Ambele teste au ieșit negative.

Șoferul TIR-ului a fost sancționat pentru că nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers. A primit între 4 și 5 puncte amendă, din care va rezulta o amendă de minim 660 de lei și de maxim 825 de lei și 3 puncte penalizare.

Mai multe