Vacanțe mai multe și mai scurte pentru elevi începând din toamnă? Ce planuri are Ministerul Educației

9 februarie 2022 14:17   Național

La Ministerul Educației se lucrează în această perioadă la structura anului școlar 2022-2023 și se pare că unul dintre scenariile luate în calcul include vacanțe mai dese și mai scurte.

Aceasta ar fi o veste bună pentru toată lumea, elevi, părinți și operatori din turism, în condițiile în care anul acesta totul a fost dat peste cap din cauza restricțiilor impuse de pandemie, iar vacanța dintre semestre a dispărut.

Surse din minister au declarat pentru Digi24 că se încearcă introducerea mai multor vacanțe, mai scurte, pentru a se evita situațiile în care elevii să aibă perioade prea lungi de cursuri, cum s-a întâmplat anul acesta, când semestrul doi a început imediat după încheierea primului semestru.

Pe lângă elevii obosiți și părinții îngrijorați, de această situație s-au declarat nemulțumiți și operatorii din turism, care nu au mai putut organiza tabere școlare.

Prin urmare, la ministerul Educație se ia în calcul o repartizare mai eficienta a vacanțelor școlare pentru anul viitor.

Următoarea vacanță în actualul an școlar este stabilită pentru perioada 15 aprilie – 1 mai, în timp ce vacanța de vară va începe în 11 iunie.

Structura anului școlar, modificată din cauza pandemiei de coronavirus

Structura anului şcolar a fost modificată în luna noiembrie a anului trecut, cu eliminarea vacanței intersemestriale.

Astfel, elevii din ciclul gimnazial şi liceal au avut o vacanţă de iarnă mai scurtă, doar în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie, pentru a recupera zilele libere acordate pentru a limita răspândirea Covid-19, în perioada de vârf a valului patru, în luna octombrie.

Săptămâna ”Școala Altfel” a fost eliminată, iar între cele două semestre a fost doar un weekend liber.

Structura semestrului al II-lea

Semestrul al II-lea durează din data de 17 ianuarie 2022 și până în data de 10 iunie 2022, inclusiv, cu următoarea structură:

  • Cursuri: luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022
  • Vacanță de primăvară: vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022
  • Cursuri: luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022
  • Vacanță de vară: sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Mai multe