Vremea capricioasă ar putea pune lacătul pe școli: „Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată”

29 septembrie 2024 15:14   Național

Vremea din țara noastră continuă să facă probleme, iar autoritățile deja iau în considerare suspendarea cursurilor, în zonele unde situația o impune. Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre ce se poate întâmpla cu școlile din țara noastră.

Mai toată România se află sub influența Codurilor portocaliu și galben, iar ploile deja s-au făcut resimțite de-a lungul țării. În județul Galați, situația este și mai gravă, deoarece un Cod roșu de ploi urmează să intre în vigoare din această noapte, de la ora 00:00.

În acest context, ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre posibilitatea suspendării cursurilor, acolo unde situația meteorologică o impune.

„Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune. Siguranţa copiilor şi a întregului personal din şcoli este prioritară şi solicit inspectoratelor şcolare să ofere şcolilor tot sprijinul de care ar putea avea nevoie în gestionarea eventualelor situaţii neplăcute pe care condiţiile meteo nefavorabile le-ar putea genera”, a scris Ligia Deca, ministrul Educației, pe Facebook.

Ce se va întâmpla în școlile din România

Începând de mâine, de la ora 08:00, ministrul Educației a cerut inspectoratelor școlare să pună la dispoziție un număr de telefon la care pot fi semnalate situațiile de urgență pe care vremea nefavorabilă din țară le poate provoca și în care ar fi implicați copii, sau familiile acestora.

Astfel, Ligia Deca a solicitat ca inspectorii școlari generali să monitorizeze cu atenție situația din țară, unde copiilor le poate fi greu să ajungă la școală, ori nu există curent electric.

Inspectorii școlari trebuie să monitorizeze situația din țară

Dacă situații de urgență vor fi observate de către inspectorii școlari generali, aceștia trebuie să comunice situația către Ministerul Educației, unde se va lua o decizie. Aceștia pot hotărî dacă vor suspenda cursurile acolo unde se impune acest lucru, sau dacă pot trece activitatea într-un regim online.

De asemenea, ministrul Educației a mai cerut inspectorilor să comunice transparent cu părinții, pentru ca aceștia să fie cât mai bine informați în privința stării în care se află școlile.

Mai multe