Alimentele care produc inflamație în corp. Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Tot ce este cu un conținut ridicat de...”

17 octombrie 2024 8:37   Sănătate

Atunci când vine vorba de sănătate, este important să fim atenți la tot ceea ce consumăm și dăunează organismului. Există alimente, de exemplu, care pot produce inflamație în corp și ne poate afecta considerabil sănătatea. Iată ce spun specialiștii.

„Dacă vorbim de alimentele ambalate, atunci un consumator informat este cel care investește cel mai mult în prevenție. Ne uităm la etichete și vedem lista lungă sau scurtă de ingrediente. Dacă un biscuite are 20 de ingrediente, clar că nu este numai din ingrediente naturale (...) De multe ori, pe lista de ingrediente avem foarte multe substanțe chimice, ceea ce arată că este produs mai mult în laborator și nu suntem siguri că putem digera astfel de alimente”, a spus dr. Alina Iepure, în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”. 

Principalele alimente care produc inflamație în organism

Potrivit unor studii, substanțele chimice din produsele alimentare pot produce inflamație în organism. Dr. Alina Iepure a menționat principalele alimente pe care trebuie să le evităm dacă nu vrem să ne confruntăm cu o astfel de problemă. 

„În primul rând tot ce înseamnă praf alb: zahăr alb, făină albă și sare albă consumată în exces. Toate aceste prafuri aduc inflamații (...) Inflamația se poate manifesta oriunde din cap până în picioare, pornind de la dureri de cap, stări de balonare, disconfort, probleme legată de memorie, probleme legate de limfă. Practic oriunde ne uităm din cap până în picioare și vedem că se instalează un dezechilibru, înseamnă că ceea ce am mâncat, nu ne-a fost de folos.

Zahărul este problema și, de asemenea, tot ce înseamnă partea de coloranți artificiali. Făina albă este prezentă în produsele de patiserie: covrigi, merdenele, covrigi, biscuiți. Tot ce este cu un conținut ridicat de făină albă, zahăr și grăsimi nesaturate reprezintă un context nefavorabil pentru inflamații (...)

Orice aliment prăjit aduce în contextul interior un proces inflamator pentru ficat (...) Chipsurile sunt grăsimi nesănătoase, care aduc și inflamații, dar cresc și țesutul adipos(...)”, a mai adăugat medicul specialist în nutriție.

Mai multe