Ceaiurile care țin anxietatea și depresia la distanță în sezonul rece

6 octombrie 2022 6:14   Sănătate

Stările de anxietate și de depresie se pot accentua în perioada sezonului rece. Din fericire, ele pot fi combătute eficient prin consumarea unor ceaiuri. Iată care sunt licorile care țin stările de angoasă la distanță atunci când gradele din termometre încep să scadă.

Una dintre cel mai frecvent solicitate dintre plantele cu indicații în depresii, angoase sau anxietate este passiflora (Passiflora incarnata) sau floarea pasiunii Ea este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce stresul și de a îndepărta oboseala. 

  „Fie că se administrează sub formă de ceaiuri – simplă sau în combinație cu alte plante,  ori sub formă de comprimate (suplimentele antistres doar din această plantă sau din combinații care includ această plantă), passiflora intervine favorabil în stări de iritabilitate, nervozitate, stări de tensiune psihică și iritabilitate (inclusiv cele din perioada premenstruală), în tulburări ale somnului și chiar în disconfortul psihic din timpul menopauzei”, explică farmacistul, conform Adevărul. 

Citește și: Patru ceaiuri împotriva depresiei 

Roinița, valeriana și busuiocul sunt la fel de eficiente în combaterea stresului și îmbunătățirea calității somnului. 

Cu toate acestea, consumarea unori ceaiuri din aceste plante nu trebuie să fie făcută fără a consulta medicul pentru că unele dintre ele pot avea efecte secundare neplăcute asupra organismului. Spre exemplu, valeriana poate încetini reflexele și viteza de reacție, așadar nu este recomandată șoferilor. 

Citește mai multe despre ceaiurile care combat anxietatea și depresia pe Adevărul. 

Mai multe