4 ceaiuri împotriva depresiei


    Ceaiuri bune pentru răceală și gripă: Ceaiul de busuioc revitalizează rapid organismul
Ceaiuri bune pentru răceală și gripă: Ceaiul de busuioc revitalizează rapid organismul

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări depresive. Pentru a ne recăpăta liniştea interioară, găsim în generoasa farmacie a naturii numeroase remedii fără efecte secundare. Click! îţi arată care sunt cele mai eficiente ceaiuri împotriva depresiei.

Stările depresive sunt legate de o combinaţie de factori medicali şi de mediu, care scad nivelul de serotonină, o substanţă responsabilă de starea de bine a organismului. Remediile din plante şi din produse apicole se dovedesc de mare ajutor când vine vorba de alungarea simptomelor depresiei. Iată 4 ceaiuri împotriva depresiei.

1. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceai de sunătoare

Planta cea mai cunoscută ca remediu împotriva depresiilor uşoare şi moderate, sunătoarea are efecte imediate în restabilirea planului emoţional. Se face infuzie dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită şi se beau 2-3 căni pe zi.

2. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceaiul de salvie

Salvia ajută la îndepărtarea sentimentului constant de oboseală, dureri de cap, va îmbunătăți memoria și va consolida sistemul imunitar. Ceaiul de salvie poate fi pregătit zilnic si consumat ca o metodă de prevenire a depresie, dar este şi unul dintre cele 4 ceaiuri împotriva depresiei.

3. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceai de floarea-pasiunii

Această plantă este recunoascută pentru efectele sale extraordinare asupra stării psihice. Prin acţiunea uşor sedativă asupra sistemului nervos central, ţine la distanţă stresul şi scade irascibilitatea.

4. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceai de busuioc

Îl foloseşti deja în bucătărie, pentru că are darul de a aromatiza o mulţime de preparate culinare, dar busuiocul este şi un aliat al persoanelor care se confruntă cu depresie. Consumat frecvent, te păzeşte de neliniştile specifice perioadelor stresante, întrucât are efect calmant şi te ajută să zâmbeşti mai des.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
antonia sexy jpg
femeie frig casa jpeg
Bryan Johnson jpg
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png