4 ceaiuri împotriva depresiei

Ultima actualizare:

    Ceaiuri bune pentru răceală și gripă: Ceaiul de busuioc revitalizează rapid organismul
Ceaiuri bune pentru răceală și gripă: Ceaiul de busuioc revitalizează rapid organismul

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări depresive. Pentru a ne recăpăta liniştea interioară, găsim în generoasa farmacie a naturii numeroase remedii fără efecte secundare. Click! îţi arată care sunt cele mai eficiente ceaiuri împotriva depresiei.

Stările depresive sunt legate de o combinaţie de factori medicali şi de mediu, care scad nivelul de serotonină, o substanţă responsabilă de starea de bine a organismului. Remediile din plante şi din produse apicole se dovedesc de mare ajutor când vine vorba de alungarea simptomelor depresiei. Iată 4 ceaiuri împotriva depresiei.

1. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceai de sunătoare

Planta cea mai cunoscută ca remediu împotriva depresiilor uşoare şi moderate, sunătoarea are efecte imediate în restabilirea planului emoţional. Se face infuzie dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită şi se beau 2-3 căni pe zi.

2. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceaiul de salvie

Salvia ajută la îndepărtarea sentimentului constant de oboseală, dureri de cap, va îmbunătăți memoria și va consolida sistemul imunitar. Ceaiul de salvie poate fi pregătit zilnic si consumat ca o metodă de prevenire a depresie, dar este şi unul dintre cele 4 ceaiuri împotriva depresiei.

3. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceai de floarea-pasiunii

Această plantă este recunoascută pentru efectele sale extraordinare asupra stării psihice. Prin acţiunea uşor sedativă asupra sistemului nervos central, ţine la distanţă stresul şi scade irascibilitatea.

4. Ceaiuri împotriva depresiei: Ceai de busuioc

Îl foloseşti deja în bucătărie, pentru că are darul de a aromatiza o mulţime de preparate culinare, dar busuiocul este şi un aliat al persoanelor care se confruntă cu depresie. Consumat frecvent, te păzeşte de neliniştile specifice perioadelor stresante, întrucât are efect calmant şi te ajută să zâmbeşti mai des.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net