Cel mai bun pește pentru sistemul imunitar. E plin de vitamina D și se regăsește în toate supermarketurile: „Este un miracol”

19 aprilie 2024 19:18   Sănătate

Peștele este unul dintre cele mai versatile alimente, îmbinând cu ușurință gustul delicios cât și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iar un sortiment anume de pește vine cu o concentrație ridicată de vitamina D, fiind considerat un adevărat miracol pentru sănătatea noastră.

Peștele este un aliment delicios și extrem de util pentru sănătatea noastră, iar un alt avantaj este și faptul că îl putem introduce foarte ușor în dieta noastră. Iar dacă ne dorim să profităm cât mai mult de beneficiile acestui tip de carne, există un pește anume la care putem apela cât mai des: peștele oceanic!

Acest tip de pește are un conținut ridicat de vitamina D, fiind extrem de util pentru sistemul nostru imunitar. De asemenea, el mai conține și seleniu, zinc, fier, cât și multe altele.

„Peștele oceanic pentru imunitate este un miracol pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută: vitamina D, vitamina A, seleniu, zinc, fier, proteină, Omega 3, toate ajută imunitatea. Vorbim despre peștele oceanic de apă rece, peștele de captură și culmea, aici vin cu un exemplu: macroul, heringul, pești care sunt foarte ieftini, sunt foarte, foarte potriviți”, explică nutriționistul Cristian Mărgărit, conform dcmedical.ro.

Peștele oceanic este extrem de util pentru sistemul imunitar

Dacă ne dorim să apelăm la peștele oceanic pentru conținutul său ridicat de vitamina D, trebuie să știm că o variantă foarte utilă este macroul. De asemenea, heringul este și el potrivit, iar, pe deasupra, acest pește poate reduce riscul apariției unor boli grave, cum ar fi cancerul. Sardinele ne oferă aceleași beneficii, iar, desigur, din această lipsă nu putea lipsi somonul.

„Somonul este sensibil la temperaturile mari. Carnea se arde ușor, grăsimile de tip omega 3 sunt degradate, devenind chiar toxice. Îmi place să îl marinez (inclusiv cu sos de soia) și să îl protejez cu zeamă de lămâie atunci când îl gătesc”, a mai precizat expertul. Cristian Mărgărit mai spune că somonul sălbatic ar fi mai bun decât cel de crescătorie.

Mai multe