Cum scapi de 735 de kilocalorii într-o zi, cu circuitul lui Florin Cujbă, antrenorul vedetelor. Ce program a lansat acesta
Nu mai este deloc o fiță să lucrezi cu antrenor personal, ci o necesitate. Am văzut asta la vedete, care atunci când au un prof de sport, dedicat sută la sută lor, au și rezultate fenomenale. Unul dintre aceștia este Florin Cujbă, antrenorul care lucrează intens cu Inna și Andreea Raicu. El a lansat recent un program inedit, dedicat celor care vor să fie în formă, dar și sănătoși. Iată cele mai importante sfaturi de la specialist!
Pe la sala lui Florin Cujbă, Master Trainer Fitness cu 16 ani de judo la activ, au trecut și încă mai trec Inna, Andreea Raicu, Malvina Cservenschi, Ramona Păun, Jorge, Minelli (Luisa Ionela Luca), Raluka și multe alte vedete, pentru care imaginea și sănătatea contează.
Ceea ce vedem acum nu e ușor, dar nici imposibil. Circuitul intens propus azi de Florin Cujbă, pe pagina sa de Instagram, conține exerciții pe care le realizezi cu greutatea propriului corp, fără să ai nevoie de alte accesorii, ci doar de o saltea și de un echipament corect. Și de antrenament! Antrenorul s-a filmat în timp ce lucrează, pentru o mai bună exemplificare, astfel că urmăritorii lui nu au nimic altdeva de făcut decât să apese "play" și să treacă la treabă.
Circuitul lui Florin Cujbă, cu care arzi 735 kilocalorii
"Dragilor, azi am ars 735 kilocalorii! Iată ce trebuie să faceți", a scris Florin Cujbă, pe Instagram, în dreptul imaginilor video. Trebuie să faceți câte 5 serii din exercițiile enumerate mai jos
5 serii a câte:
- 40 jumping jacks (sărituri pe loc)
- 20 air squats (genuflexiunilor aeriene)
- 20/20 reverse lunges (fandări cu pas în spate)
- 20 push-ups (flotări)
- 20 crunch (abdomene scurte)
- 40 flutter kicks (lovituri de fluturare)
- 20 burpees (mix între genuflexiuni, flotări și abdomene)
Motivat de efectele pandemiei asupra sănătății noatre, dar și de statisticile care nu ne fac deloc cinste, Florin Cujbă a lansat pe 25 ianuarie un program inedit în România, adresat persoanelor de toate vârstele și care oferă cinci componente principale: evaluare posturală, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, osteopatie, electroterapie, terapia Yumeiho, adică o terapie tradițională japoneză pentru redresarea posturii, a simetriei și libertății de mișcare a corpului), nutriție, fitness și proceduri de relaxare musculară.
FLORIN CUJBĂ: „ROMÂNII ALEG TRATAMENTUL, NU PREVENȚIA”
Florin Cujbă explică etapele pe care le include programul de la centru său, în care a investit toți cei 18 ani de experiență în domeniul sportului, dar și peste 20o.000 de euro. „Cei care doresc să facă o schimbare de lungă durată și se vor înscrie, vor trece prin mai multe etape: începem cu evaluarea posturală în care identificăm dezechilibre musculare existente, deficiente de postura (cifoză, scolioză, lordoză), recuperarea și corectarea acestora, în asociere cu un plan de nutriție personalizat, continuat cu fitness. Urmând acest parcurs, rezultatele sunt vizibile și sustenabile. Pentru că nu vorbim doar de efort fizic, vorbind de o schimbare completă și profundă a stilului de viață și a organismului, în pași treptați, corecți și ușor de integrat”, explică Florin, pentru Click!
La centrul său de sport, sănătate și nutriție, Florin Cujbă lucrează cu o echipă de specialiști, printre care și consultantul nutriționist, educator perinatal și master trainer la cursuri de nutriție, Gabriela Niculae. „M-am alăturat programului mai ales pentru că împărtășesc aceleași principii profesionale cu Florin: de concept integrativ, din care nutriția nu poate lipsi și de analiză riguroasă până la începerea unui plan de acțiune la baza căruia stă, în primul rând, sănătatea persoanei. Urmată apoi de celelalte obiective ale pacientului”, precizează Gabriela Niculae.
51% dintre români nu se implică niciodată în activități fizice
Potrivit Eurobametrului Comisiei Europene, publicat în 2018, România ocupă locul 2 în Europa la capitolul sedentarism. Raportul citat indică faptul că 51% dintre români nu se implică niciodată în activități fizice, sedentarismul venind la pachet cu apariția bolilor cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme ale posturii, dureri articulare în zona coloanei vertebrale. De asemenea, în 2018, România ocupa ultimul loc din Europa la cheltuielile per locuitor pentru prevenție în sănătate, cu doar 8 euro/persoană, față de media Uniunii Europene, de 82 euro/locuitor.
Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!