Din ce motiv este indicat să storci o lămâie pe feliile de pepene înainte să le consumi. Beneficiile surprinzătoare ale acestui truc

5 august 2024 7:41   Sănătate

Atunci când afară sunt temperaturi de peste 39 de grade, una din cele mai simple metode de răcorire este pepenele roșu. Însă, pe lângă efectul său răcoritor, acesta are și o serie de efecte pozitive asupra sănătății organismului. De asemenea, dacă nu știai, o combinație ce a ajuns virală pe internet este și mai eficientă pe timp de caniculă! Este vorba despre stoarcerea unei lămâi pe o felie de pepene.

Știm cu toții că limonada cu pepene roșu este un aliat ideal în lupta cu canicula. Însă, știai că nu trebuie neapărat să prepari această băutură pentru a te răcori? În ultimii ani, un truc inedit a devenit viral pe rețelele de socializare. Pepenele roșu are un gust bun, indiferent cum îl mănânci. Bineînțeles, cel mai simplu mod de a-l savura este sub formă de bucăți sau felii. Însă, cu un strop de lămâie adăugat pe fiecare felie de pepene roșu, va fi ca și cum l-ai gusta pentru prima dată.

Se pare că zeama de lămâie adăugată peste pepene este un duo de excepție! Toți cei care au încercat acest truc au fost extrem de încântați. Combinația este, de asemenea, foarte răcoritoare și delicioasă, dar are și multe beneficii asupra organismului.

Beneficiile consumului de pepene cu lămâie

Un prim efect este acela al răcoririi, dar combate și senzația de sete și îți potolește senzația de foame. Cu alte cuvinte, este cel mai bun prieten al tău atunci când vrei să pierzi din greutate. De asemenea, o lămâie de 58 de grame poate furniza peste 30 de miligrame de vitamina C. Acest fruct conține și flavonoide, care sunt antioxidanți, iar datorită lor scapi de anumite bacterii.

De cealaltă parte, pepenele roșu conține cea mai mare cantitate de apă dintre toate fructele pe care le cunoaștem. De asemenea, pe lângă magneziu și potasiu, conține fibre, beta caroten, acid folic și licopen, o substanță care joacă un rol important în neutralizarea radicalilor liberi și care reduce riscul de cancer și de boli de inimă.

Mai multe