De ce este bine să mănânci lămâie cu coajă dimineaţa. Care sunt beneficiile pentru sănătate

Apa cu lămâie băută pe stomacul gol ne energizează pentru o zi întreagă şi ne ajută la digestie. Însă ştiaţi că şi coaja de lămâie are rolul ei benefic? Iată cât de sănătos este să şi mâncăm o feliuţă-două de lămâie imediat cum ne trezim!

image

Obiceiul de a consuma lămâie pe stomacul gol poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate. Pe lângă sucul acesteia adăugat în apă caldă sau la temperatuta camerei, iată că şi feliile întregi pot ajuta la îmbunătăţirea stării de sănătate. Specialiştii spun că e mult mai indicat să mâncăm lămâile direct în loc să le stoarcem şi să le consumăm doar sucul, potrivit Healtine, citat de dcnews.ro. 

Detoxifiere şi digestie. Atât sucul, cât şi coaja de lămâie stimulează producţia de bilă, care este esenţială pentru digestie. Acest lucru poate ajuta la prevenirea problemelor digestive precum constipaţia şi balonarea. Lămâia are proprietăţi diuretice şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Hidratare. Apa cu lămâie poate ajuta la menţinerea hidratării, care este esenţială pentru funcţionarea optimă a organismului, mai ales după o noapte de somn când corpul este deshidratat.

Sistemul imunitar. Lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic care poate stimula sistemul imunitar şi poate ajuta la protejarea organismului împotriva răcelilor şi infecţiilor.

Reglarea pH-ului. Deşi lămâile sunt acide, în organism au un efect alcalinizant. Un pH echilibrat este important pentru prevenirea diferitelor afecţiuni.

Piele sănătoasă. Antioxidanţii din lămâi, în special vitamina C, pot ajuta la reducerea ridurilor şi a petelor de pe piele. De asemenea, ajută la combaterea radicalilor liberi care pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii.

Pierdere în greutate. Apa cu lămâie poate contribui la pierderea în greutate datorită pectinei, o fibră care ajută la reducerea senzaţiei de foame şi la creşterea senzaţiei de saţietate.

Împrospătarea respiraţiei. Lămâia poate ajuta la reducerea bacteriilor din gură, îmbunătăţind respiraţia şi prevenind problemele orale.

Energie şi stare de spirit. Mirosul de lămâie are proprietăţi revitalizante şi poate reduce nivelul de stres, îmbunătăţind astfel starea de spirit şi nivelul de energie.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, poţi începe ziua cu un pahar de apă călduţă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Este important să foloseşti apă călduţă, deoarece apa rece poate şoca sistemul digestiv. Dacă ai probleme gastrointestinale sau sensibilitate la acizi, este recomandat să consulţi un medic înainte de a adopta acest obicei, deoarece lămâia poate agrava aceste condiţii în unele cazuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cigarette 8771248 1280 png
sammy basso jpg
sososca amalia amalia jpg
Morminte romane descoperite în Israel (© Emil Aladjem / Israel Antiquities Authority)
borcan jpg
criminalisti politia nu treceti jpg
morile de apa Rudaria  jpg
Tu știi ce electrocasnice sunt folositoare în fiecare bucătărie TOP 5 achiziții de făcut +Bucătărie modernă jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net