De ce trebuie să pui sare de lămâie în maioneză. Trucul care te scapă de o mare problemă

Ultima actualizare:

Maioneza pregătită în casă rezultă a fi mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea găsită deja preparată în comerț. Ca orice alt preparat, gospodinele știu că dacă nu sunt atente riscă să strice maioneza, acesta fiind principalul motiv pentru care multe aleg să nu-și mai bată capul cu ea și să o cumpere din magazine. Astăzi îți prezentăm un truc care nu mai permite maionezei să se taie. 

Maioneză de casă / foto: Pixabay
Maioneză de casă / foto: Pixabay

Timpul petrecut în bucătărie pentru pregătirea meselor celor dragi presupune destul de mult efort, mai ales pentru doamnele care nu sunt atât de pricepute în arta culinară și se află la început de drum. Totuși, micile trucuri pentru a ușura treaba sunt bine venite oricând, iar astăzi spunem și motivul pentru care trebuie să se pună sare de lămâie în maioneză. 

Ce să pui în maioneză ca să nu se mai taie

Așa cum probabil deja ai dedus din cele de mai sus, sarea de lămâie este trucul perfect pentru a obține o maioneză perfectă. Adaugă o cantitate mică și așa nu mai permiți preparatului să se taie. 

De asemenea, un alt lucru pe care îl poți face ca să nu se mai taie maioneza este să adaugi, împreună cu sarea de lămâie și o linguriță de albuș de ou.

Alte trucuri de care ai nevoie în bucătărie 

Maioneza este folosită în diverse feluri de mâncare, fie că vorbim despre vestita salată de boeuf sau sosurile delicioase de casă. Se întâmplă însă, de multe ori, ca ea să se taie. Există câteva trucuri care te ajută „să o repari”, evitând astfel să o arunci și să faci risipă de timp și bani. 

Dacă maioneza s-a tăiat, fierbe un ou și prepară alta. Când începi să o pregătești și devine solidă, nu adăuga ulei, ci pune treptat din maioneza în care s-a tăiat. 

O altă tehnică pe care o poți folosi este să adaugi apă rece și să amesteci foarte bine, până când maioneza începe să-și recapete textura și consistența. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
1 fericire constanta jpg jpeg
horoscop octombrie png
clarissa karma jpg
Tipuri de cafea PNG
Iqos x Diploma 16 jpg
horoscop jpg
tocanita picanta de pui jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net