Cum putem pregăti acasă o înghețată delicioasă de lămâie? Este perfectă pentru zilele fierbinți de vară

Cu siguranță că fiecare dintre noi resimțim din plin temperaturile ridicate din ultima perioadă. Din păcate, încă nici nu am intrat în luna iulie, așa că mai avem în față destul de mult timp, până când vremea va începe să se mai răcească. În acest timp, putem apela la o rețetă delicioasă de înghețată de lămâie pe care o putem pregăti chiar în propria bucătărie!

Înghețata de lămâie este perfectă pentru zilele fierbinți de vară / foto: adobestock
Înghețata de lămâie este perfectă pentru zilele fierbinți de vară / foto: adobestock

În ultima perioadă, valorile din termometre au trecut constant peste pragul de 30 de grade, iar având în vedere faptul că nici măcar nu am intrat în luna iulie, putem spune că mai avem în față destul de mult timp, până când vom ajunge la temperaturile mai răcoroase, din toamnă.

Pentru a rezista mai bine în fața căldurii, mulți dintre noi vom lua o pauză de la deserturile grele și ne vom orienta mai mult către înghețată. Iar dacă ne dorim ceva cu totul special, sănătos și poate chiar și mai ieftin, putem face acasă propria noastră înghețată de lămâie! 

Tot ce ne trebuie este 200 ml de lapte integral, 400 de grame de frișcă, 250 de grame de zahăr, 100 ml de suc de lămâie proaspăt stors, 5 gălbenușuri de ou, cât și 3 linguri de coajă rasă de lămâie.

Cum putem pregăti înghețata de lămâie acasă

Pentru a putea pregăti această înghețată delicioasă, primul pas pe care trebuie să îl facem este să amestecăm laptele și frișca într-un bol, alături zahăr și de coaja de lămâie. Odată ce ingredientele sunt bine amestecate, totul trebuie pus la foc mic. Odată ce începe să fiarbă, trebuie să dăm focul mai mic și să lăsăm zahărul să se topească complet, vreme de 5 minute.

Mai departe, vasul trebuie luat de pe foc, acoperit cu un capac și lăsat vreme de 10 minute. În alt bol trebuie să amestecăm gălbenușurile, apoi, încet, amestecul trebuie adăugat peste ouă. Totul trebuie pus apoi pe foc, până când devine mai gros. Compoziția trebuie pusă, apoi, într-un vas mare, iar după ce se răcește putem adăuga și sucul de lămâie. 

Apoi, totul trebuie dat la blender și lăsat în congelator peste noapte! A doua zi vom avea o înghețată delicioasă, făcută chiar de noi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
MixCollage 29 Jun 2024 09 04 PM 4666 jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Gratar FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
gem picant de piersici jpeg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net