Singura țară din lume care nu are niciun vecin terestru. În ultimul timp, turiștii români o aleg tot mai des

Atunci când auzim despre o țară care nu are vecini. Mai mult ca sigur că fiecare dintre noi ne vom gândi la state mici, care se găsesc pe insule izolate din mijlocul oceanelor. Cu siguranță că nu ne vom gândi că a șasea cea mai mare țară din lume nu are niciun vecin terestru!

Tot mai mulți români merg în vacanță în Australia / foto: Shutterstock
Tot mai mulți români merg în vacanță în Australia / foto: Shutterstock

Dacă am fi rugați să descriem acest loc folosind un singur cuvânt, cu siguranță că niciunul dintre noi nu s-ar gândi să spună „izolat”. Nu doar că este vorba despre cea de-a șasea cea mai mare țară din lume, dar este una extrem de emblematică! Fiecare dintre noi vom putea numi câteva orașe de aici, o anumită clădire importantă ce funcționează ca operă, cât și cel puțin o competiție sportivă ce are loc la început de an!

Este vorba de Australia, o țară uriașă, însă care nu are niciun vecin terestru! Această țară are o suprafață de 7,692,024 de kilometri pătrați, fiind și cel mai vechi, cel mai plat, dar și cel mai uscat continent locuit de pe glob. Dimensiunile colosale ale Australiei îi ofero un mediu extrem de divers, de la faimoasele deșerturi din centrul țării și până la păduri tropicale în zonele de nord-est.

Australia nu are niciun vecin terestru

Australia a fost descoperită inițial de către exploratori din Țările de Jos, în anul 1606. Cu toate acestea, Marea Britanie a emis pretenții teritoriale asupra acestui continent, pe care a și început să îl colonizeze din 1770, utilizând deportări penale. Chiar dacă Australia uimește prin dimensiunile ei, ea are un lucru în comun cu toate celelate țări din lume care nu au niciun vecin terestru: este înconjurată de apă.

Desigur, de-a lungul lumii mai există o mulțime de astfel de state, unele dintre ele fiind extrem de izolate. De altfel, chiar lângă Australia există o altă țară în exact aceeași situație: Noua Zeelandă! Iar alte exemple de țări fără niciun vecin terestru mai sunt Cuba, Jamaica, ori Madagascar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
IMG 20240627 113558 jpg
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net