Fructul care alungă depresia. Care este porția zilnică recomandată de specialiști
O echipă de oameni de știință de la Universitatea Castilla din Spania a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Potrivit unui studiu făcut pe mai mult de 13.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, se pare că fructele în coajă sunt legate de un risc cu 17% mai mic de depresie, în comparație cu cei care nu consumau aceste alimente.
O echipă de oameni de știință de la Universitatea Castilla din Spania au descoperit, după ce a monitorizat datele a peste 13.500 de persoane, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, că cei care consumă zilnic doar 30 de grame de fructe în coajă, fie că sunt arahide, alune, fistic, migdale sau nuci, pot scăpa de depresie.
Consumul de fructe în coajă este legat de un risc cu 17% mai mic de a dezvolta depresie, iar o porție zilnică de 30 g de nuci este suficientă pentru a beneficia de beneficiile antiinflamatorii.
„Descoperirile noastre subliniază încă un alt beneficiu al consumului fructelor în coajă, şi anume o scădere cu 17% a depresiei asociate cu consumul de nuci. Acest lucru oferă o rațiune și mai puternică pentru ca oamenii să devină entuziasmați de consumul de fructe în coajă.
Descoperirea principală este că un consum regulat de fructe în coajă este asociat cu un nivel scăzut până la moderat de a face depresie în comparație cu cei care nu consumă nuci.
Rezultatele noastre evidențiază rolul potențial al consumului de nuci ca un obicei alimentar sănătos pentru a preveni depresia la cei lipsiți de alți factori de risc cunoscuți pentru această afecţiune, cum ar fi obezitatea, comportamentele nesănătoase de viață, singurătatea și condițiile medicale”, a declarat autorul principal al studiului, Bruno Bizzozero-Peroni, de la Universitatea din Castilla-La Mancha, din Spania, potrivit tabloidului britanic DailyMail.
O porție de 30 de grame de nuci sau fructe în coajă este aproximativ echivalentul a 20 de migdale, 10 nuci braziliene, 15 bucăţi de caju, 40 de alune sau 30 de sâmburi de fistic.