Timpul petrecut pe telefon înaintea somnului poate duce la depresie. Sfaturile specialiștilor

Românii petrec din ce în ce mai mult timp pe rețelele de socializare, ceea ce este extrem de îngrijorător, potrivit medicilor. Timpul pe care îl petrecem în fața ecranului albastru al telefonului mobil înainte de culcare poate duce la afecțiuni medicale grave care sunt dificil de tratat.  

Timpul petrecut pe telefon înaintea somnului poate duce la depresie / Foto: Pexels
Timpul petrecut pe telefon înaintea somnului poate duce la depresie / Foto: Pexels

Ai acuzat vreodată pe cineva sau ai fost acuzat că petreci prea mult timp pe telefonul mobil? Chiar dacă multe persoane cunosc pericolele la care se expun, aleg să le neglijeze. Iar timpul pe care îl irosim în fața ecranelor poate duce la dezvoltarea unor probleme importante ce pot conduce, treptat, la depresie sau anxietate.

Dependența de tehnologie este periculoasă

Psihiatrii spun că dependența de tehnologie este atât de periculoasă încât poate fi asociată cu o închisoare digitală. Judecând după numărul de like-uri, tinerii care sunt adesea atrași de mediul online sunt cel mai probabil să dezvolte probleme de sănătate. 

Foarte multe persoane petrec ore în șir pe telefon înainte de culcare. Este important să știm că ecranele cu lumină albastră afectează undele cerebrale și interferează cu somnul. Acestea intervim în arhitectura normală a somnului iar, pe termen lung, pot produce dereglări importante. Astfel, poate să apară o serie mare de manifestări, precum lipsa odihnei sau a somnului, care să nu permită refacerea energetică și funcționalitatea normală a creierului. Totodată, poate apărea iritabilitatea, nervozitatea și oboseala, aceștia factori fiind cauza și pentru apariția depresiei”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru în cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași, potrivit Adevărul.ro. 

Sfaturile medicilor

Totodată, specialiștii susțin că există anumite metode care pot fi folosite pentru a înlocui obiceiurile nocive. Prin urmare, putem alege activități relaxante în loc să petrecem timp cu orele în mediul online.

Trebuie să înțelegem că este important, pentru igiena somnului, să nu utilizăm dispozitivele cu lumină albastră înainte de culcare. Ar fi indicat să alegem o plimbare scurtă, să citim o carte sau să ascultă muzică. Trebuie să găsim activități care ne relaxează și care, în primul rând, să nu implice expunerea la lumina albastră. De cele mai multe ori, tinerii sunt cei care aleg să petreacă ore în șir pe telefon”, a mai adăugat  dr. Ovidiu Alexinschi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net