Un tânăr român a descoperit cum poți să îți încărci telefonul în timp ce mergi

Un student din Cluj Napoca a inventat pantofii minune de care orice om de pe pământ ar putea avea nevoie. Cu ajutorul acestora telefonul nu s-ar mai descărca exact atunci când ai mai mare nevoie de baterie. Pantofii sunt concepuți cu un dispozitiv la care telefonul poate fi pus la încărcat în timpul mersului pe jos.

Tineri telefon FOTO Shutterstock jpg

Cum funcționează pantofii

Invenția uimitoare a fost prezentată zilele trecute la Cluj-Napoca, la o competiție studențească de profil, acolo unde 25 de echipe de tineri de la Universitatea Tehnică au ajuns în finala întrecerii cu dispozitive la care au lucrat în ultimele luni.

Invenția lui Robert-Vasile Panața a atras atenția tuturor celor prezenți care au recunoscut că ar putea fi extrem de utilă.

image

Concret, studentul a reușit să integreze într-o talpă de pantofi un mecanism ce produce curent electric la fiecare pas.

„Avem o talpă de papuc prin care ne putem monitoriza paşii şi procentajul unei baterii, care este încărcată prin apăsare. Tot acest prototip este încărcat prin energie solară", și-a explicat studentul invenția, relatează Știri de Cluj.

Conexiunea dintre hardware și software va fi stabilită cu ajutorul conectivității Wi-Fi. Studiul experimental împletește mai multe scopuri esențiale, inclusiv cercetarea, sprijinul pentru sănătate, protecția mediului, și utilizarea tehnicilor de generare a energiei verzi.

Sistemul dezvoltat va include un NodeMCU ESP8266 (Node Microcontroller Control Unit), o placă de dezvoltare tip microcontroler pentru a face ca recoltarea de energie să fie gestionabilă. Prototipul dezvoltat va include o sursă de tensiune tip panou solar, făcând posibilă încărcarea dinamică a microcontrolerului. În plus, o interfață IoT va monitoriza sistemul încorporat, permițând utilizatorului să verifice procentul bateriei încărcate piezoelectric și numărul de pași generați.

„Pe măsură ce energia regenerabilă devine tot mai răspândită, interesul pentru cercetarea în domeniul ecologic de energie verde și posibilitatea de a utiliza tehnologii integrate dispozitive portabile vor crește. Lucrarea actuală se concentrează pe recoltarea energiei cinetice utilizând mecanisme de încălțăminte pentru a genera energie regenerabilă.

Mișcarea umană este utilizată ca o metodă inovatoare de generare a energiei cinetice prin senzori piezoelectrici și reîncărcarea bateriilor pentru orice scop”, au transmis reprezentanții UTCN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net