Trucul banal care te ajută să ai semnal la telefon oriunde te-ai afla. Cum poți scăpa de această problemă

Telefonul mobil este o necesitate, fiind motivul pentru care aproape fiecare persoană deține unul. Cu toate acestea, există situații frecvente în care semnalul este slab sau chiar lipsește complet. Trebuie să șitii că există câteva trucuri care te pot ajuta să faci față acestor probleme.

Cum poți să îți "păcălești" telefonul să aibă semnal Foto: Shutterstock
Cum poți să îți "păcălești" telefonul să aibă semnal Foto: Shutterstock

Atunci când ai nevoie de telefon, poți să constați că acesta nu mai are semnal, iar situația este una dintre cele mai neplăcute. De aceea, specialiștii au dezvăluit câteva măsuri pe care le poți lua pentru a te asigura că telefonul tău este conectat în permanență la o rețea care oferă un semnal puternic, scrie Gândul.ro.

E nevoie să activezi și să dezactivezi modul Avion 

Un tiktoker foarte popular pe nume Scott Polderman a împărtășit un videoclip util în care explică ce poți face pentru a evita o astfel de situație neplăcută.

Metoda a fost testată și se dovedește eficientă atât pe dispozitive iPhone, cât și pe telefone care rulează sistemul de operare Android. Tot ce trebuie să faci este să activezi și dezactivezi modul Avion al telefonului tău. Acest lucru va determina dispozitivul să caute imediat o rețea cu semnal mai bun", a declarat tiktokerul.

„Trageți cu degetul din dreapta sus spre stânga jos pentru a deschide centrul de control. Dacă nu aveți un semnal bun, dați clic pe modul avion, iar telefonul va fi forțat să găsească o nouă rețea și să se reseteze. Este posibil să nu vedeți o schimbare dacă stați acasă. Funcționează atunci când călătorești de la un imobil la altul”, a explicat Polderman.

Trebuie să iei în considerare că ar trebui să eviți utilizarea excesivă a acestei metode, deoarece poate cauza daune telefonului tău.

Ce reprezintă barele de semnal de pe telefon

Un alt detaliu pe care puțini utilizatori îl știu e că barele de semnal de pe telefon nu sunt universale. Se pare că semnificația exactă a acestui simbol depinde de fiecare producător în parte.

Barele de semnal pot să fie diferite în funcție de modelul telefonului. Acest detaliu e puțin știut de majoritatea utilizatorilor.

Nu există niciun standard. Indică puterea semnalului, dar depinde de producătorul dispozitivului să găsească orice algoritm își dorește,” a declarat Steve van Sikke, expert în tehnologia telefoanelor mobile, despre barele de semnal de pe telefon.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net