La ce oră trebuie să servim, de fapt, micul dejun. Medicii trag un semnal de alarmă: „Creierul tău are nevoie de..”

29 mai 2024 15:48   Sănătate
Ultima actualizare:

Micul dejun este cea mai important masă a zilei, însă puțini sunt cei care știu la ce oră trebuie să îl servească pentru a avea un organism sănătos. Medicii cardiologi trag un semnal de alarmă și susțin că respectarea acestei reguli are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Potrivit specialiștilor, micul dejun constituie cea mai importantă masă din timpul zilei, motiv pentru care nu trebuie să o ignorăm niciodată. Cu toate acestea, mulți nu știu că medicii recomandă doar o anumită oră pentru servirea mesei de dimineață.

Servirea corectă a micului dejun are o importanță majoră pentru organism. Acesta crește nivelul de energie pentru o zi întreagă, mai ales dacă vom consuma alimente ce conțin vitamine și minerale.

Oamenii au început să neglijeze micul dejun, din cauza ritmului alert de viață, însă ceea ce trebuie să știe este că această masă influențează considerabil calitatea vieții. Un cardiolog renumit din America a vorbit despre acest subiect și a dezvăluit ora la care trebuie servit micul dejun. Mai mult, cei care respectă acest lucru, se vor confrunta cu mai puține probleme de sănătate.

Cardiologul Mary Branch susține că cea mai bună oră la care ar trebui să consumăm micul dejun este 07:45. În acest fel, organismul își va lua doza necesară de energie pentru aproape tot restul zilei.

„Ajută la inițierea ritmului meu circadian pentru ziua respectivă. O masă înainte de a lucra poate ajuta la eficiență și productivitate. Creierul tău are nevoie de energie pentru a funcționa bine”, a mărturisit Mary Branch, potrivit antena3.ro.

La ce oră trebuie să servim cina

Pe de altă parte, nu numai ora la care servești micul dejun este important, ci și alimentele pe care le consumăm la prima masă. Potrivit specialistului, micul dejun ar trebui să fie bogat în proteine și sărac în grăsimi. De exemplu, putem consuma pâine integrală cu șuncă de curcan sau omletă din albușuri de ou.

Totuși, pentru a ne menține sănătatea, nu doar micul dejun joacă un rol esențial, ci și cina. Specialistul nu recomandă servirea mesei după ora 18:00, deoarece putem avea parte de mai multe efecte neplăcute. Cel mai des întâlnit este îngrășatul, așa că recomandat ar fi să luam ultima masă înainte de această oră. Mai mult, persoanele care țin cont de aceste reguli sunt mai puțin predispuse la bolile de inimă.

Mai multe