Leguma miraculoasă care luptă împotriva cancerului. Nu costă mult și se găsește în orice supermarket

30 octombrie 2023 17:50   Sănătate

Leguma miraculoasă care luptă împotriva cancerului. Beţele de sparanghel sunt combinaţia perfectă de aromă intensă şi factori de nutriţie. Ajută în detoxifiere, au proprietăţi antiîmbătrânire, afrodisiace, protejează împotriva cancerului şi multe altele. 

Ce beneficii are această legumă? Cu proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante, sparanghelul luptă împotriva cancerului de vezică urinară, la sân, de colon, pulmonar, de prostată, ovarian etc. Datorită acidului folic conţinut, e foarte bun pentru inimă, ajutând la prevenirea bolilor cardiovasculare şi reducerea atacurilor de cord.

De asemenea, consumul regulat al sucului de asparagus cu miere întăreşte muşchii inimii, îmbunătăţeşte sănătatea tractului digestiv şi a colonului, rezolvând şi problemele legate de constipaţie. Sparanghelul are efecte benefice şi asupra tractului urinar, prevenind infecţiile şi apariţia pietrelor la rinichi. Bogat în vitamina K, ajută la dezvoltarea şi creşterea densităţii osoase, prevenind astfel osteoporoza şi osteoartrita. Cu ajutorul vitaminei B, sparanghelul îmbunătăţeşte puterea de concentrare şi capacitatea de gândire. Poate să întărească sistemul nervos, de aceea el e o armă împotriva stresului, ameliorând şi simptomele depresiei. 

Sparanghelul este o armă împotriva cancerului

Cum se prepară? Sparanghelul se prepară perfect la abur, timp de 5-8 minute, sau prăjit uşor (3-5 minute în tigaie). Nu este indicat să se fiarbă. Astfel, sparanghelul va avea o textură mai fermă, dar îşi va păstra şi nutrienţii. Sparanghelul proaspăt se păstrează timp de 48 de ore la frigider, cu capetele învelite în material textil sau hârtie. 

Cum se alege? Căutaţi tulpinile ferme, cu capetele verde închis sau purpurii şi cu lăstarii închişi. Partea inferioară tăiată nu ar trebui să fie prea lemnoasă, deşi textura uşor lemnoasă ajută la prevenirea uscării. Curăţaţi părţile lemnoase din jumătatea inferioară a fiecărui lăstar, apoi rupeţi partea lemnoasă a tulpinii. Astfel, va rămâne numai partea gustoasă, care se va prepara uniform.

Mai multe