S-a stabilit care este cea mai sănătoasă legume din lume. E o surpriză totală

Mai multe legume au fost studiate de către oamenii de știință, pentru a se stabili care sunt cele mai sănătoase pentru organismul nostru. Astfel, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a pus accentul pe concentrația vitaminelor și mineralelor, stabilind cea mai sănătoasă legumă din lume.

Care este cea mai sănătoasă legumă din lume / foto: Pixabay
Care este cea mai sănătoasă legumă din lume / foto: Pixabay

Majoritatea legumelor pe care noi le consumăm sunt bogate în nutrienți, și scorul se învârte în jurul valorii de 80 din 100. Totuși, o singură legumă a obținut scorul maxim, și aceasta este cresonul de apă

Cresonul de apă, cea mai sănătoasă legumă

Cresonul face parte din familia Brassicaceae, și crește în apă. Poartă denumirea științifică de Nasturtium officinale și este înrudită cu varza, varza kale, muștarul și ridichile.

La gust, cresonul de apă are gust piperat, ca și cum ai încrucișa hrean cu rucola. În civilizațiile antice grecești, era un aliment de bază, după cum amintesc specialiștii.

Cresonul, consumat în scopuri medicinale

În anumite zone, această plantă este considerată o buruiană, din cauza faptului că ea crește în medii umede și temperate și este din abundență. Totuși, în Londra epocii victoriene, vânzătorii ambulanți o vindeau ca pe o gustare, pe care o numeau „pâinea săracului”, după cum relatează BBC.

Cresonul, consumat în scopuri medicinale / foto: Arhiva Click!
Cresonul, consumat în scopuri medicinale / foto: Arhiva Click!

De asemenea, cresonul este folosit în scopuri medicinale de câteva mii de ani, în Asia și Europa, conform Prevention.

„Cresonul de apă are o mulțime de beneficii pentru sănătate”, spune Dr. Amy Lee, șefa departamentului de nutriție de la Nucific. „Este bogat în vitamina A și potasiu, mai mult decât salata obișnuită”.

Cum trebuie să gătim cresonul de apă

Una dintre cele mai importante reguli atunci când vine vorba despre gătirea legumelor este aceea de a nu le prepara un timp îndelungat, întrucât multe vitamine se distrug. Cresonul de apă poate fi mâncat în ciorbe sau frigărui.

„Cu cât gătești mai mult timp legumele, cu atât mai multe vitamine se distrug”, spune ea. „Se strecoară în lichidul de gătit și rămâi cu legumele și nimic altceva.”, a mai spus Dr. Lee.

image
image
image
image
image
image
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
bani aeroport bagaj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net