Lucrurile care ne distrug enorm de mulți neuroni. Declarații medicului neurolog Constantin Dulcan te vor pune pe gânduri
Medicul neurolog Constantin Dulcan promovează gândirea pozitivă și conștientizarea faptului că gândurile și cuvintele noastre au un impact puternic în viața noastră, negativ sau pozitiv, în funcție de care sunt.
Recent, specialistul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că emoțiile negative ne îmbolnăvesc nu doar psihic, ci și fizic.
Constantin Dulcan: „Este nevoie ca noi să controlăm ceea ce gândim”
Medicul explică modul în care gândurile și sentimentele negative ajung să ne afecteze sănătatea. În timp, ele pot conduce la îmbolnăvirea structurilor.
„Frica, depresia, tristețea, agresivitatea, furia... furia distruge extrem de mulți neuroni. Bârfa, stigmatizarea, calomnia. A calomnia – bun, este des incriminată de lege, dar lucrul ăsta are un efect de stres asupra unui om, îi induce depresie și lucrurile duc unde am comentat anterior.
Este nevoie ca noi să ne controlăm ceea ce gândim, atât gândurile, cât și emoțiile noastre.
Emoțiile negative – am spus că pot să ajungă emoții captive și să ducă în timp la îmbolnăvirea unei structuri, acolo unde s-au localizat.
Gândurile noastre, la rândul lor, prin chimia lor, sunt favorabile sau nefavorabile. În fiecare clipă în care gâîndim, avem o pledoarie pentru viață sau pentru moarte.”, a explicat medicul.
Cea mai mare teamă a medicului Constantin Dulcan
La rândul lui, și medicul are temeri pe care nu s-a ferit să le expună. Una dintre cele mai mare are legătură cu faptul că războiul poate lua amploare, însă își păstrează optimismul că omenirea va reveni cu picioarele pe pământ.
„Cel mai optimism este speranța mea că omenirea se va trezi și va surmonta, va depăși acest moment dificil. Cel mai trist este… Doamne ferește de o extindere a războiului, că atunci întreaga omenire va fi pusă într-o situație de disperare.
Repet, sper să găsim înțelepciunea să surmontăm toate aceste mari probleme care surmontă astăzi omenirea. Vreau să fiu optimist, nu vreau să fiu sceptic. Sper că oamenii ăștia de care depend situațiile lumii, să ajungă la un moment dat la concluzia că este mai bine să trăim decât să murim.”, a mai spus acesta.