Cum să îți ajuți copilul să devină un învingător. Sfatul simplu al celebrului doctor Constantin Dulcan

Știm deja că prima parte a vieții este esențială în dezvoltarea copilului și că atunci i se formează cele mai importante trăsături care îl vor ghida pe drumul său. Atunci se formează principalele convingeri despre sine, despre lume și despre viață. Celebrul neurolog Constantin Dulcan ne dezvăluie secretul pentru a ne crește copiii în spirit de învingători!

Cum să îți ajuți copilul să devină un învingător
Cum să îți ajuți copilul să devină un învingător

Constantin Dulcan consideră că noi nu ne naștem fără nicio informație penru ca mai apoi să învățăm totul aici, ci ne naștem cu anumite simțuri și informații pe care le punem în aplicare încă din prima de zi de viață, precum simțul suptului, necesar în hrănire, după cum a acesta declarat în cadrul unei conferințe oranizate de Mihai Morar. Ei bine, este important să nu neglijăm copilul, gândindu-ne că nu știe nimic, întrucât acesta este mai mult conștient de ce se întâmplă, decât am crede.

Secretul pentru a avea un copil învingător

„Deci, cred că unui copil ar trebui să îi acordăm mult mai multă atenție, să îl privim cu mult mai multă înțelegere, decât faptul că el e un copil care tot ce vede și face. De pildă, copilul este foarte revoltat dacă nu i se face o bucurie.

Dacă nu i se respectă o solicitare. Îmi aduc aminte de nepoțica mea: <<De ce vrei tu? Așa vreau eu. Și eu mă amuzam evident și spuneam: Dacă vrei tu așa, să fie așa ca tine.>> Deci ei sunt foarte personali. Copilul are o personalitate foarte accentuată, mult mai mult decât o are ulterior, când începe să judece și să vadă lumea cu alți ochi", a spus Constantin Dulcan.

copil freepik png

Ei bine, se pare că stima de sine după vârsta de 6-7 ani ne-o dau și ceilalți și mediul în jurul căruia creștem. Aici joacă un rol extrem de important modul în care ne văd părinții. Constantin Dulcan spune că noi nu am avut o educație civică în ideea că un copil nu trebuie să fie frustrat în impresia despre sine.

De pildă, expresii de genul <<Esti netot! N-o să ajungă nimic din tine!>>, pot afecta extrem de mult stima de sine a copilului. Nu ajută absolut deloc critica și jignirile, nu acestea trezesc ambiția într-un copil, ci încurajările care îi dau încredere că este capabil să facă orice.

1 cum sa cresti un copil fericit jpg jpeg

Eu aveam un coleg evreu care este cel care a transmis prima lansare pe Lună și el avea o fată. Era coleg cu mine la facultate. Tot timpul îmi spunea:<< Fata mea e cea mai deșteaptă.>> Indiferent că era sau nu. El îi dădea copilului acea ambiție competitivă. <<Eu trebuie să fiu competitiv în lume>>", a adăugat Constantin Dulcan.

Un al doilea lucru extrem de important în formarea copilului este impresia despre sine pe care i-o formează cei din jur. Este clar că nu toată lumea este la fel de bună, după cum afirmă domnul Dulcan și că există oameni care se distrează pe seama noastră, însă prin acest amuzament relevă, de fapt, ceva despre ei.

În momentul în care tu diminuezi pe celălalt atunci ai sentimentul că ești deasupra ta. Ori asta aș vrea să spun tuturor copiilor și părinților din lume: copilul, fără îndoială, nici vorbă de pedeapsă fizică, dar el trebuie să învețe următorul lucru la vârsta la care este dependent de mamă: că în viață sunt lucruri care sunt permise și lucruri care nu sunt permise. Asta înseamnă pregătirea unui copil, că nu toate lucrurile sunt la dispoziția lui, din mai multe motive. Eu cred că e doar o teorie că discernământul nostru nu e decât după vârsta de 7 ani", a declarat Constantin Dulcan.  

elevi

Așadar, secretul pentru a avea un copil învingător este să îi formezi stima de sine și să îl faci să își dea seama că unele lucruri se obțin prin muncă, nu doar că i se cuvin sau că oricine va fi la dispoziția sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image
actualitate.net
image
actualitate.net